Håpet er en folkefest uten like i Elvis Presley Boulevard når Elvisfestivalen 2015 starter denne helga.

Elvis Presley Boulevard, også kjent som Gate 1, blir forvandlet om til et norsk-amerikansk sentrum der kongen av rock er i fokus. Norske og amerikanske flagg vil henge på rekke og rad.

– Det skal være en musikkfestival som fronter Elvis og musikken fra 50-70-tallet, i tillegg til en folkefest som setter Måløy på kartet, sier Helge Hjelle og Lars Kjølen om helga.

Med store planer om en folkefest i Elvis sin ånd, er det lagt opp til full rulle i Elvis Presley Boulevard i tre dager til ende.

Fyller gaten med musikk

Konserten i Sør-Vågsøy kirke og Graceland-teltet er spekket med underholdning og artister.

Men det er ikke bare innendørs at publikum får nyte lokale, norske og artister fra det store utlandet. I sentrum blir det nemlig fylt opp med både musikk og annen underholdning. – Artistene som spiller i gatene blir forskjellig fra de i teltet. Den eneste som blir brukt begge steder, er Vidar Letho som er en fantastisk entertainer, sier Helge Hjelle.

Lover fin overraskelse

Men det er ikke bare musikken som skal vises fram under Elvisfestivalen.

Arrangørene har sikret seg hele tre parader, en Harley Davidson-parade som er et samarbeid med Njords Men MC fra Bremanger, samt Amcar-parade og Elvisparade. Hos sistnevnte deltar sjølveste Cadillacen til Elvis Presley.

– Elvisparaden blir fyldig og sprek. Artistene vil sitte i åpne amcars og i Elvis-drakter for dem som bruker det. Her kommer det en spesiell overraskelse, et innslag vi ikke vil røpe. Vi har en hemmelighet, sier Hjelle og Kjølen med et lurt smil.

I front av paraden blir Harley Davidson, og arrangørene lover masse underholdning og fulle gater i tre dager til ende.

– Det er mye musikk å ta av, så det blir absolutt ingen reprise fra fjoråret, forsikrer de og sier at det totalt er 20 vokalister, tre orkester, til sammen 35 musikere og mellom 60–70 aktører som skal underholde i løpet av helga.

I tillegg lover arrangørene at det blir en rekke gode mattilbud i løpet av helga, som blant annet den populære Elvisburgeren.