Forrige uke fikk elevene ved Måløy vidaregåande skule jobbe med landslag-skokk Jan Erik Hauge (25) fra Bremanger.

Det var elevene ved ungdomsbedriften La Nature Gourmet ved restaurant- og matfaglinja som fikk jobbe med Hauge, som nylig deltok som den yngste deltakeren i konkurransen «Årets kokk 2015» i Oslo. Hauge skal også sammen med det norske kokkelandslaget delta i OL i oktober 2016 i Tyskland.

– Elevene synes det er kjempekjekt å få jobbe så mange dager sammen med Jan Erik Hauge der han gir dem inspirasjon og deler sin kunnskap, forteller lærer Iren Hammersvik. Forrige helg lagde elevene en sju retters middag sammen med Hauge på Kraftstasjonen. Noen av elevene jobbet på kjøkkenet, mens andre jobbet som servitører.

– Dette er elever som nettopp har begynt på skolen, og de har jobbet knallhardt. Vi laget jo mat til rundt 110 gjester, så det er en litt annerledes hverdag enn hva de er vant til, sier Jan Erik Hauge, som kommer tilbake til Måløy rundt samme tid neste år.

– Det blir spennende å følge med på utviklingen til elevene, legger han til.