Ett år etter Idol-eventyret gjør Jørn Trollebø Kvalheim maks ut av hver spillejobb for å øke sjansen for at neste jobb ikke er langt unna. I helgen sørget han for førjulsstemning med det mektige Sunnivakoret.

– Like etter Idol haglet det med spillejobber, mens nå må jeg oftere ut og «hente» spillejobber. Sånn sett kan du gjerne si at det er enda viktigere for meg å prestere hver gang nå enn rett etter Idol, sier Jørn.

For nøyaktig ett år siden var «Idol-snøballen» for alvor begynt å rulle for måløyværingen. Med et voldsomt enga- sjement fredag etter fredag ble Jørn raskt en av folkets favoritter i konkurransen hvor han til slutt endte opp med en andreplass.

Tolv måneder senere er «Idol-Jørn» igjen blitt Jørn Trollebø Kvalheim og lørdag var backstage på Chateau Neuf blitt til et bakrom på Nord-Vågsøy kyrkje. Jørn skulle for første gang være solist sammen med det lokale Sunnivakoret og gikk til førjulskonserten med den samme innstillingen som alltid:

– Så lenge jeg står der og bruker av tiden til publikum, så skal de gå hjem med en følelse av at «ja, det var verdt det». Og helst litt mer enn det.

Førjulsstemning

Og blant de knappe 200 publikummerne som returnerte fra kirka i snødrevet lørdag kveld satt nok de aller fleste igjen med nettopp den følelsen.

Med en miks av julesanger og andre låter bidro solistene Trollebø Kvalheim, Marita Sjåstad Bødal fra Stadlandet og de rundt 80 koristene fra Vågsøy, Selje og Vanylven for skikkelig førjulsstemning i Nord-Vågsøy.– Målet er å gjøre folk klare til å komme i julestemning i desember. Og naturen har gjort sitt med snøen, smiler Jørn Trollebø Kvalheim.Han var sentral i avslutningsnummeret Stille natt, mens Marita Sjåstad Bødal imponerte stort under fremførelsen av blant annet Den fyrste song.

De to førjulskonsertene med Sunnivakoret kommer etter det som har vært en intensiv periode med mye reising for Jørn Trollebø Kvalheim.

– Jeg bor hjemme, men er mest på vegen. Jeg har vært en del i Finnmark hvor jeg og Tara (Lill Flåten Nikolaisen) har begynt å lage et hjemmestudio.

Sammen med kjæresten fra Lakselv spiller han konserter, samtidig som at de begge jobber med egne prosjekt.

– Vi har vært på ulike steder fra Finnmark til Sogn og Fjordane og har både hatt egne konserter, spillejobber på puber og vært innleid til konferanser og julebord, forklarer Jørn som samtidig er i ferd med å gi ut en singel med sitt eget band, Trollebø.

Savner TV-sendingene

Men selv med mye reising opplever han årets førjulstid som langt roligere enn fjorårets.

– Da var alt veldig hektisk og jeg gjorde veldig mye i løpet av en dag. Man måtte fysisk møte opp på aktiviteter hele tiden, mens nå dreier det seg mer om å svare på forespørsler og gjøre avtaler. Jeg kan slappe litt mer av nå og det er for så vidt greit, sier Trollebø Kvalheim, som likevel savner Idol-sirkuset:

– Selvfølgelig savner jeg de fredagene vi hadde for ett år siden. Nå er man ikke nødvendigvis hundre prosent sikker på når neste spillejobb kommer selv om jeg har vært heldig og stort sett hatt jobber hver helg siden Idol var ferdig, sier 24-åringen, som nå gleder seg stort til opptredener i Måløy i romjulen.