Kraftfull stemme, fantastisk sceneshow, stående applaus og enorme tilbakemeldinger fra Idol-dommerne. Jørn Trollebø Kvalheim ble en god nummer to, men har imponert stort.

Det startet med en smånervøs Jørn og gitaren som ønsket å få tilbakemelding fra et av sine idol, Kurt Nilsen.

Nå, et halvt år senere, har måløyværingen sikret seg andreplass i Idol 2014. Så ble det kanskje ikke seier på 23-åringen, men det norske folk har i et halvt år blitt kjent med Jørns fantastiske stemme, sin imponerende formidlingsevne og det energiske sceneshowet.

Fjordenes Tidende vil oppdatere nettsiden med intervju fra Jørn om litt!

I finalen framførte Jørn tre låter. Første låt ut var Foo Fighters-låten The Pretender, hvor 23-åringen fra Måløy virkelig sørget for krutt og energi på scenen.

Deretter bar det videre til låten TV-seerne hadde bestemt, The Killers-hiten When You Were Young.

Siste låt ut var Jørns egen Idol-hit, High Speed Road hvor måløyværingen sang klokkerent og med en imponerende tilstedeværelse og formidlingsevne.

Og allerede fra første låt var Idol-dommerne i ekstase, i likhet med publikum.

Gjestene i Chateau Neuf ga stående applaus i begeistring og Idol-dommer Esben «Dansken» Selvig var klar i sin tale:

- Det er åpenbart at du skal vinne dette i dag. Du gir jernet og dette er låten du hører hjemme i, sa han og oppfordret TV-seerne til å stemme som ville.

Men det var ikke nok til at 23-åringen skulle stikke av med førsteplassen. Likevel skal en ikke la seg deppe av en imponerende andreplass.

Jørn har danket ut over 3.500 håpefulle deltakere og fått vist frem sin fantastiske stemme i beste sendetid. Og dommerne er over seg av begeistring, samtidig som publikum sto i ekstase og klappet, hoiet og messet navnet hans etter hver eneste låt.

Idol-dommer Gunnar Greve mente The Pretender, som Jørn allerede har framført en gang tidligere i konkurransen, var kanskje det beste som har blitt gjort i årets Idol.

- Det som skjedde bak her, taler for seg. Det var helt enestående, sa han og henviste til publikums stående applaus.

Også Kurt Nilsen og Tone Damli lot seg imponere stort av Jørns fantastiske sceneprestasjoner i kveld.

- Jeg synes du gjør oppgaven med stil. Du har overskudd og løper rundt. Du spiller ikke bare for folk her i salen og hjemme, men du spiller for deg selv også. Det digger jeg med deg, Jørn. Jeg håper virkelig du vinner i kveld, sa Kurt Nilsen etter framførelsen av When You Were Young.

- Du er mannen som alltid gir alt. Dette blir ikke så mye tilbakemelding, men heller en takk. Det var fantastisk energi og du har kanskje den største stemmen i Idol 2014, sa Gunnar Greve.

Fjt.no blir fortløpende oppdatert.