En lettet Ståle Sandal i Viltkoret kunne konstatere at minst 250 mennesker prioriterte julekonserten i Sør-Vågsøy kirke søndag framfor VM-finale i kvinnehåndball.

– Vi fryktet faktisk at det skulle komme lite folk, men sånn er det hvert år. Det ser ut til at folk setter pris på denne årelange tradisjonen, sier Ståle Sandal i Viltkoret, som var teknisk arrangør for kvelden.

Sandal forklarer at tradisjonen med julekonserten starta en gang på 50-tallet, og har blitt noe folk må ha med seg.

– Med denne konserten så kommer de inn i den gode julestemninga, smiler Sandal, som synes søndagens konsert gikk på skinner.

– Jeg synes det gikk veldig fint. Men så har vi jo gjort dette før og har gode hjelpere, sier han.

Mye lyd i kirka

Under konserten fikk publikum høre fire korps og tre kor fra Vågsøy spille og synge.

Torskangerpoll Musikklag starta det hele med fylde og volum med Processional for an Occasion, mens Måløy Musikklag avsluttet tradisjonelt med Deilig er jorden til fellessang.

Les også:

Innimellom fikk en høre skolekorpsene fra Holvik og Skavøypoll, samt korene Sweet Spirit, Viltkoret og Måløy Songlag.

Korene hadde valgt både salmer og litt mer moderne julesanger. Viltkoret tolket den nydelige Nordnorsk julesalme av Trygve Hoff, mens Måløy Songlag leverte en stemningsfull Det hev ei rose sprunge.

Linea Helgestad var solist da Torskangerpoll Musikklag spilte Himmel på jord av Amund Enger. 11-åringen synes det er spesielt å synge i kirka.

– Ja, for det blir så mye lyd!

– Ble du ikke nervøs da du så alle folkene som hadde kommet?

– Nei, det blir jeg aldri, sier Linea.

Imponert over nivået

Kirka var fylt til randen og publikum så ut til å sette pris på det de ble tilbudt.

– Jeg er imponert over det jevnt høye nivået, sier Kjersti Jekteberg Nordpoll, som hadde tatt turen fra Nordpoll i Selje for å høre moren, Aud, synge med koret sitt, Sweet Spirit.

Jekteberg Nordpoll, som er hjemme på juleferie, syntes det var fint å se at kulturlivet i Nordfjord fremdeles er mangfoldig.

– Det ble en veldig fin stund. Og så er det også veldig godt å se at folk fremdeles kommer ut av husene sine og møter hverandre i tida før jul, sier hun.