Øyvind hadde sin scenedebut som femåring på Nordfjordeid med låten «Bæ bæ lille lam». Nå kjemper 34-åringen om å bli årets The Voice.

«Åheimar» Øyvind Boye Løvold (34) er blant de 16 gjenværende deltakerne i sangkonkurransen The Voice som sendes på TV 2.

– Scenedebuten min var som femåring på tante Venke og onkel Sverre Geir sitt bryllup i Eid der jeg sang «Bæ bæ lille lam». Siden har jeg alltid hatt en drøm om å være soloartist, sier 34-åringen.

Sangkonkurransen The Voice går ut på at fire mentorer skal velge hvilke deltakere de ønsker å ha på sitt lag. Under utvelgelsen får ikke mentorene se hvem som synger. I årets utgave av The Voice er det Sondre Lerche, Espen Lind, Hanne Sørvaag og Yosef Wolde-Mariam som er mentorer, som nå har åtte deltakere hver. Og i kveld skal Øyvind igjen konkurrere om en plass videre i sangkonkurransen.

Øyvind er utdannet musikalartist og har jobbet med musikaler de siste ti-tolv årene. I tillegg har han vært korist i Melodi Grand Prix blant annet for Didrik Solli-Tangen og The Voice-mentor Hanne Sørvaag.

– At hun er blitt min mentor i konkurransen er litt gøy, sier han fornøyd.

Øyvind er født og oppvokst i Oslo, men er halvt åheimar ettersom moren Hilde Løvold kommer fra Åheim.

– Jeg føler meg nesten halvt vanylver. Jeg har tilbragt mange ferier på Åheim, blant fjell og fjorder. Jeg har mye slekt og familie fra Åheim som sitter å heier. Det virker som at det er god oppslutning fra hele Vanylven, noe som selvsagt er veldig hyggelig, forteller 34-åringen til Fjordenes Tidende.

Hard konkurranse

I kveldens sending skal Øyvind i ilden igjen, og det mot en person Øyvind selv ser på som sin sterkeste konkurrent.

– The Voice er lagt opp litt duellbasert. Det er konkurranse annenhver sending innad i laget til Hanne Sørvaag, som jeg er på. Og i kveld skal jeg konkurrere mot Kim Rune, som absolutt er den argeste konkurrenten, sier han og forklarer at det enten er han selv eller Kim Rune som går videre i sangkonkurransen.

I kveldens sending er det opp til Hanne Sørvaag, som er Øyvinds mentor, å bestemme hvem som får bli med videre i kampen om å bli The Voice. Men i ukene som kommer mister Hanne makten og det er TV-seerne som vil til slutt avgjør hvem som blir The Voice.

– Det blir veldig nervepirrende i kveld, men også utrolig gøy. En får jo spille foran en halv million mennesker som ser på sendingen. Det er ganske heftig, slår han fast.

Øyvind legger ikke skjul på at det vil bli en spennende kveld. Hvordan utfallet blir, tør han ikke tippe.

– Det er veldig vanskelig. Jeg har hele tiden sett på Kim Rune som den absolutt beste i konkurransen, så det blir beintøft. Men samtidig har jeg troen på meg selv og at jeg har noe å komme med videre i denne konkurransen. Det blir uhyre spennende.

Vil satse på solokarrieren

34-åringen har allerede imponert dommerne stort med sin kraftfulle stemme og låten Einn skapte stor stemning blant mentorene i The Voice.

– Jeg opererer i et slags mellomskifte mellom klassisk og popmusikk. Det er gjerne litt mer popmelodier med klassisk sang. Her kan jeg bevege meg i alle retninger, alt fra storband og jazz til pop og musikalsk. Jeg får leke meg i området, som jeg får i The Voice ved å utforske forskjellige retninger, forklarer han.

Og det er ikke bare mentorene i The Voice som har latt seg imponere av den kraftfulle stemmen til Øyvind. Tilbakemeldingene fra slekt og bekjente i Vanylven har haglet inn, noe sangtalentet setter stor pris på.

– Jeg setter utrolig mye pris på støtte fra Vanylven. I Oslo blir en litt slukt av alt som skjer, og det er hyggelig å kjenne på den ekstra støtten fra hjemstedet til mamma. Jeg sang i Olivinhallen på Åheim i 2010, som var veldig hyggelig. Jeg har veldig lyst å komme tilbake til Vanylven for egen konsert, men først må jeg se hvordan det går med The Voice, sier han.