I 21 år har koret Stormklang hatt konserter i Raudeberg samfunnshus. Årets, under Heim i Haust, var den siste.

Koret fra Raudeberg er blitt et fast innslag under Heim i Haust hvert år. Til neste års arrangement står bygdas nye storstue klar, og dermed var konserten lørdag kveld den siste på gammel grunn.

Noe enkelte trakk fram som trist, men samtidig overskygger takknemligheten over bygdefolkets dugnadsinnsats følelsen av vemod for de fleste, og en er enige i at det er tid for noe nytt.

– Jeg har vært med koret her de siste tre årene, og har fått inntrykk av at alle ser fremover mot det nye kulturhuset, forteller Stormklang-dirigent Hilde Hagen.

– Men det er klart at for dem som har vært med fra starten så er det nok litt vemodig, sier hun og legger til;

– Men som med alt annet her i verden så kommer det nye ting, og det er helt fantastisk det Aktiv Raudeberg har klart å skape.

Mange tilbud

I strålende høstsol fikk bygdefolk, tilreisende og hjemreisende en fantastisk helg «nord om Skåra». Med hoppeslott for de minste, radiostyrte biler for de litt eldre og putrende båtmotorer og diesellukt for den eldre garde var det et variert arrangement publikum fikk ta del i.

I det provisoriske konsertlokalet i garasjen i det nye kulturhuset var det både fredag og lørdag musikk og sang for alle aldersgrupper. Fredag spilte Torskangerpoll Musikklag og lørdag toppet det seg med oktoberfest med Måløy Musikklag, D'mens og svingende ølmugger.

Edvard Iversen i Aktiv Raudeberg er veldig godt fornøyd med arrangementet, og roser de frivillige.

– Bare det å rigge til i garasjen tok 350 dugnadstimer, og ikke minst må jeg få rose det lokale næringslivet som har lånt oss utstyr og hjulpet oss. Det har vært viktig for at vi i det hele tatt skulle greie å gjennomføre, så vi er dem en stor takk skyldig, sier han.Til glede for alle kan det til neste år bli enda flere arrangement.

– Vi er veldig fornøyd med helga, men med nytt kulturhus lurer vi på å også ha en vårfest til neste år. Om vi baserer oss på det, kan vi greie å dekke halvparten av driftsutgiftene til det nye kulturhuset, avslutter Edvard Iversen.