Nye midler fra fylkeskommunen betyr trolig at Nord-Vågsøy kulturhus vil stå klart høsten 2016.

– Dette er den beste starten vi kunne tenke oss. Fylkeskommunen og politikerne tror på dette, og det forsterker hele prosjektet, sier Edvard Iversen, styreleder for Nord-Vågsøy kulturhus SA.

Startskuddet

Tirsdag ble det kjent at det kommende kulturhuset, som vil ligge i de gamle Coop-lokalene på Raudeberg, får 1,5 millioner kroner i støtte fra Sogn og Fjordane fylkeskommune. Hele prosjektet har en sum på 6,9 millioner kroner, ifølge Iversen, som også viser til at prosjektet allerede har fått 250.000 kroner fra Sparebanken Sogn og Fjordane.

– Vi var allerede godt i gang med prosjektet, men med disse midlene fra fylkeskommunen har vi fått det virkelige startskuddet, sier Iversen.

Styret for Nord-Vågsøy kulturhus SA startet arbeidet med det nye kulturhuset i fjor høst. Iversen forteller at både lokalbefolkningen og næringslivet har vært flinke til å støtte prosjektet, og at mange har hatt troen på at det nye kulturhuset blir realisert.

– Vi har allerede fått inn bestillinger for konfirmasjoner i 2017, 2023 og 2025. Det er en ekstra motivasjon for oss som jobber på dugnad for å realisere prosjektet, sier han.

Ingen vei tilbake

Hadde ikke Nord-Vågsøy kulturhus fått midlene fra fylkeskommunen, ville heller ikke prosjektet ha blitt realisert, forteller Iversen.

– Men nå har vi fått midlene, og nå er det ingen vei tilbake. Det gleder oss, sier styrelederen, og legger til at søknadsprosessen for spillemidlene har vært omfattende.Styret startet med søknaden rett etter nyttår, og leverte den til kommunen 20. februar.

– Det var en skikkelig lang søknad som krevde omfattende arbeid fra vår side. Vi måtte vise til alt fra tegninger til underleverandører.

Men det omfattende arbeidet viste seg å gi resultater, da prosjektet ble prioritert på topp av Vågsøy kommune etter at de fikk inn søknaden.

– Vi lyktes til slutt. Vi hadde en sterk søknad og fikk gode tilbakemeldinger, sier han.