Stortingspolitiker Bjørn Lødemel (H) er rystet etter at Fylkestinget i Sogn og Fjordane idag sa nei til å gi Måløyraidsenteret 800.000 kroner i investeringsmidler.

- Dette er rett og slett en politisk skandale og det rødgrønne flertallet har holdt ildsjelene i senteret for narr i et helt år, raser stortingspolitikeren til fjt.no.

Høyre, Frp, Venstre, KrF og Miljøpartiet De Grønne og Gunn Sande (Sp) stemte for å gi Stiftelsen Måløyraidsenteret de siste 800.000 kronene de trenger for å åpne senteret. Det var imidlertid ikke nok for Ap, SV og 9 av 10 Sp-representanter sa nei.

- Vi har fått på plass 6 millioner kroner til investering, 600.000 kroner til drift fra kulturdepartementet og 100.000 kroner til drift fra forsvarsdepartementet uten krav om fylkeskommunale bidrag. Og så sier de nei når man ber om en engangssum. Dette hadde jeg aldri trodd kom til å skje, sier Lødemel.

Karen Marie Hjelmeseter (Sp) sier til NRK at de stemte ned prosjektet fordi de mener at man ikke kan pålegge Musea i Sogn og Fjordane en ny enhet før de selv mener de har nok driftsmidler framover, og viser til at museene har kuttet 1,1 millioner kroner i driftsmidler.

- Det er utrolig passivt av Hjelmeseter. Her får fylkeskommunen et så godt som fullfinansiert prosjekt opp i hendene og da burde de rødgrønne politikerne være takknemmelige, sier Bjørn Lødemel.

Han sender nå en klar oppfordring til Vågsøy-ordfører Kristin Maurstad (Ap) om å overtale sine partikollegaer på fylkestinget.

- Morten Hagen (H) kjempet hardt for denne saken og nå vil jeg utfordre Ap-ordføreren i Vågsøy til å sørge for at disse tingene kommer på plass. Så får hun vise at der er handlekraft, sier Lødemel.