– Dette har gitt oss så mange gode og kjekke minner å se tilbake på, sier Stine Haugen og Reidun Leivdal. Duoen fra Selje er nå på språkreise i Costa Rica.

Etter å ha fullført videregående skole ønsket Stine (19) fra Moldefjord og Reidun (19) fra Flatraket å oppleve noe annerledes før høgere utdanning.

– Da Stine kom med ideen om å ta et år i et spansktalende land, var det eneste spørsmålet hvilket land, skriver Reidun på mail fra Costa Rica.

Opplevelser og minner

I midten av januar reiste venninne til vestkysten av Costa Rica, nærmere bestemt Tamarindo. Der skal de være til midten av mai.

Duoen har reist til byen Tamarindo, som ligger nordvest i Costa Rica.

Etter tre år med spansk på videregående, ønsket både Reidun og Stine å fordype seg i språket. Med det passet et språkkurs i Costa Rica midt i blinken for 19-åringene. Men duoen håper også på å sikre seg minner for livet gjennom det fire måneders lange oppholdet i Mellom-Amerika.

– Planen vår har hele tiden vært å oppleve så mye som mulig og få så mange gode minner som vi overhode klarer. Vi har hittil truffet mange kjekke, nye folk, støtt på en del kulturforskjeller, og kavet oss gjennom solbrenthet på solbrenthet, ler Reidun og Stine.

Det er nemlig 37 grader da Fjordenes Tidende kontakter seljeværingene, som forteller at det skal bare bli varmere gjennom oppholdet deres.

Reiser mye

Basen deres er Costa Rica, men Stine og Reidun har allerede tatt turen over til Nicaragua en uke og var på spring break i Mexico. I tillegg har de reist rundt i selve Costa Rica og planlegger en tur til Panama før hjemreisen.

– Høydepunktet så langt har definitivt vært alle reisene vi har hatt mens vi har vært her, slår de fast.

I tillegg har de nylig flytta fra campus og inn hos en vertsfamilie.

– Det er veldig spennende og kjekt. Nå får vi se den litt fattigere og mer realistiske versjonen av Costa Rico. Der skolen ligger og der vi bodde før, er et populært turistområde og det er omtrent ingen ticos som bor der, sier de, og forklarer at en tico er en person fra Costa Rica.

Livlige og åpne

Stine og Reidun legger ikke skjul på at det har vært mye nytt å lære ved å bo i et fremmed land, spesielt når vanene, kulturen og skikkene er så annerledes enn i Norge.

Lokalbefolkningen er utrolig åpne og livlige, sier Stine og Reidun, som har hatt et fantastisk opphold så langt

– Det største sjokket kan vi vel trygt si var varmen, ler de og forteller at de ikke var forberedt på nærmere 40 varmegrader hver dag.

– Men det er mye positivt som har overrasket oss på disse månedene. Lokalbefolkningen er utrolig åpne og livlige. Det er musikk i gatene og de danser som om det ikke skulle være en eneste bekymring i verden.

Mye planlegging

For andre som vurderer å legge ut på en språkreise, anbefaler duoen å sjekke nøye opp organisasjonen en eventuelt velger å reise med.

Kjør på, oppfordrer de to seljeværingene andre reiselystne og forteller at de stortrives i Costa Rica.

– Les både papir og kontrakter nøye, og få det som blir sagt og lovet over telefonen skriftlig, oppfordrer de.

I tillegg til god planlegging, hadde de månedlige innbetalinger for å dekke reisen og oppholdet.

Stine og Reidun forteller at oppholdet så lagt har gitt den minner for livet. De råder andre interesserte til å «kjøre på».

– Vi angrer ikke!, skriver venninne fra Costa Rica.