Ak­sel Hau­ge Ved­vik (12) frå Bre­man­ger er ein av ti fi­na­lis­tar i årets Me­lo­di Grand Prix Ju­ni­or.

Låten han skal del­ta med har Ak­sel skri­ve sjøl­v, og den hei­ter «In­gen ting å tape». Over 600 bi­drag, som er ny re­kord for NRK, blei i år sendt inn, og Ak­sel sin song var ein av des­se.

– Låten før­te til at han blei kalla inn til songaudition på NRK i mars saman med 24 and­re bi­drag, for­tel Sil­je Ma­rie Lien som er presseansvarleg for MGPjr 2014. Av des­se 25 kap­ra Ak­sel ein av ti fi­na­le­plas­sa­r.

Fi­na­len går av sta­be­len i Oslo Spekt­rum laur­dag 30. au­gust, og blir sendt di­rek­te på NRK1.

– Men MGPjr – reisa startar allereie no – med studioinnspeling, leir­sku­le og and­re aktivitetar, seier Lien, som rø­per at fi­na­lis­ta­ne har fem fan­tas­tis­ke må­na­der fram­for seg.

– Og til slutt skal dei ta pub­li­kum og tv-sjå­a­ra­ne med storm i eit full­sett Oslo Spekt­rum, sei­er ho.

Ak­sel går i sju­an­de klas­se ved Hau­ge sku­le. Han spe­ler gi­tar, i band og i korps. Han li­kar å skri­ve, tur­ne, lage mu­sikk og teik­ne.

Ak­sel var også med i UKM i år med ban­det sitt «AKV and the Freakz» der han spe­ler med ve­ne­ne Sig­ve Holm Sæ­ter­lid og Ve­bjørn Sol­berg (13) på gi­tar.

I MGPjr stil­ler han der­imot som so­list, og i låten «In­gen­ting å tape» syng han om at det ik­kje gjer noko om folk synst han er ann­leis. Han må få vere som han er for å få til det han vil.

Programleiarar for MGPjr 2014 er Mar­gre­the Røed og Tooji.

Bestill abonnement på Fjordenes Tidende