I to år har jubileumsnemnda i Selje jobbet på spreng for å finne ut mest mulig om kirkas historie. Nå får de ros fra den tidligere biskopen for «detektivarbeidet» sitt.

Se bildeserien fra jubileumskonserten her.

– Det er sjelden at folk gjør såpass mye ut av et 150-årsjubileum som de har gjort her i Selje, roser emeritus og tidligere biskop Ole D. Hagesæther i Bjørgvin bispedømme.

I hele to år har nemlig Kirsti Wold, Even Elde og Per Røyset i Selje kyrkjes jubileumsnemnd gravd seg ned i gamle dokumenter og intervjuet eldre i bygda for å finne ut mest mulig om historien til Selje kyrkje.

– Vi har til og med krøpet ned under kirka for å se om vi fant gamle gjenstander der, smiler Kristi Wold.

– Vi har gjort historien levende og dratt den inn i vår tid. Det har vært to rike år for oss, legger hun til.

Avsluttet kirkejubileet

Denne helga ble den omfattende markeringen av 150-årsjubileet avsluttet i Selje, og Kirsti Wold forteller at hun er mer enn fornøyd med de fem ulike arrangementene som har vært.

– Folk har vist stor interesse og velvilje for å være med på dette. Vi må si oss godt fornøyde, sier Wold.Hun trekker også fram elevutstillingen fra Flatraket og Selje skoler. Hun synes det er kjekt at barna har blitt kjent med lokalhistorien sin gjennom jubileet.

– Vi ivrer etter at folk skal være bevisste på sin historie, derfor ble skolene også koblet inn, sier hun.Til sammen har omkring 500 mennesker deltatt under arrangementene som har blitt holdt i forbindelse med jubileet i Selje.

Lokale strålte i kirka

Under fredagens jubileumskonsert i Selje kyrkje var programmet spekket med lokale artister. Agnes Thunem (orgel), Marita Bødal (vokal), Bjørn Jensen (fløyte), Jon-Inge Sigerland (piano og orgel), Ingrid Honningsvåg (vokal) og koret Frisk Bris med dirigent Unni Bosnes Eltvik var blant dem som fylte kirkerommet med nydelig musikk under konserten.

– Det var en fantastisk konsert, og det beste av alt er at alle er lokale, sier ordfører Stein Robert Osdal (KrF) etter kirkekonserten fredag.Rundt 200 mennesker møtte opp, og konserten ble avsluttet med vekslende ringing fra den gamle og nye kirkeklokka. Etter konserten møttes folk ute i kirkegården.