I hele høst har Kalvåg vært i feststemning, med det ene jubileet etter det andre. Lørdag toppet bygda jubileumssesongen med en storslått konsert i Frøya kyrkje.

– Vi har feiret et 50-årsjubileum, et 100-årsjubileum og nå et 150-årsjubileum. Det har vært en feststemning i bygda i hele høst og vi har blitt vant til å jubilere, sier Olav Jarl Frøyen i Frøya sokneråd, som arrangerte jubileums- og julekonserten i Frøya kyrkje lørdag kveld.

Tidligere biskop i Bjørgvin bispedømme Ole D. Hagesæther var en av de flere hundre som møtte opp til konserten. Han er imponert over hva bygda har fått til.

– Musikklivet her i Kalvåg er helt enestående. Tenk at det finnes så mange talentfulle musikere i en så liten bygd, roser den tidligere biskopen.

Det er sju år siden han sist besøkte den 150 år gamle kirka i Kalvåg, og tjue år siden han var der for første gang.

– Det er veldig flott å komme tilbake og få se hva som har skjedd i løpet av årene.

Flere har betegnet Frøya kyrkje som en katedral, og Hagesæther skjønner godt hvorfor.

– Det er en stor kirke sammenlignet med hva man finner i bygder på størrelse med Kalvåg. Kirka har også gode kvaliteter og fin fargelegging, skryter den tidligere biskopen, som kom opp fra Knarvik i Hordaland ens ærend for å delta under jubileums- og julekonserten i kirka.

Alle musikerne som sto på scenen under den halvannen time lange kirkekonserten imponerte lørdag kveld.

Bremanger kammerkor, Bremanger songlag og Kalvåg songlag startet kvelden med Lovsang, som ble sunget fra galleriet. Kalvåg skulemusikkorps og Kalvåg musikklag fremførte også flere sanger i løpet av kvelden, og høydepunktet var da de fremførte Christmas Overture helt mot slutten av konserten. Guttebandet Frøysjørock imponerte også på scenen.

– Jeg likte dem best, sier publikummer Christian Askeland etter konserten.

– Jeg synes hele konserten var kjempeflott, legger Janicke Solheim til.

Publikummer Signy Bakke var også storfornøyd med kvelden.

– Det var en helt overveldende konsert, sier hun.