Det aller viktigste er å lage en hyggelig møteplass når Røde Kors med flere nå starter Aktivitetskafé i Røde Kors-huset i Måløy.

– Det er kjekt å ha noe å holde på med, så de som vil kan strikke, hekle, fargelegge eller drive med andre aktiviteter. Men det er også helt i orden bare å komme for det sosiale, sier Eli Blålid, leder i Vågsøy Røde Kors.

Åpent hus

Så torsdag 15. september er det bare å møte opp.

Vil samle folk

Aktivitetskafeen er et tilbud til alle som har lyst å komme.

– Vi håper det kan bidra til integrering, språklæring og økning av fellesskapsfølelsen å skape en slik møteplass, sier Blålid, og påpeker at Røde Kors som organisasjon er nøytral.

De er spente på hvor mange som kommer, men har tro på at en slik møteplass er ønsket.

– Folk etterspør dette, så vi håper det slår an. Det blir spennende å se hvor mange som kommer, sier Siv Anett Kupen fra Frivilligsentralen.

– Kom sammen med noen, inviter noen til å bli med. Kanskje vet de ikke hvor Røde Kors-huset er, foreslår Blålid.

Internasjonal servering

Hver kafékveld kan en også få kjøpe mat i kafeen. Den første kvelden blir serveringen litt enklere, men etter hvert er tanken å utvide med et mer internasjonalt matfokus.

Etterhvert håper de at menyen kan utvides.

– Det hadde vært morsomt å smelle til med en ordentlig middag etter hvert. Det er mange som er så utrolig flinke å lage mat, avslutter Ingrid Sunde, som er flyktningrådgiver i Vågsøy kommune.