Oddbjørn Nygård, som er eier og driver av Steinvik Camping, har skrevet dette innlegget:

Vågsøy Parkering AS som campingaktør

I en reportasje om Steinvik Camping 22. denne måned i Fjordenes Tidende framgår det at vi er kritiske til drifta av bobilparkeringa i Måløy.

Sentrumsnære parkeringsplasser for bobiler er et godt tiltak, og på ingen måte særegent for Måløy.

Det er derimot den form drifta har fått. Prisinga av plassene er helt klart «tatt ut av lufta», og har neppe rot i en kalkyle. Seriøsiteten illustreres godt ved en prisøkning på 33 prosent fra ett år til et annet. Det samme gjelder gratistjenester som er bakt inn i prisen per boenhet, som dusj, klesvask med mer.

Utenom spesielle anledninger ser belegget ut til å være heller tynt, og at drifta går i pluss er utenkelig. Men en kraftig prisøkning viser i det minste at noen kan ha sett problemet.

Det framgår i reportasjen at vi ikke ser altfor alvorlig på konkurransen. Parkering på asfalten i Måløy er et helt annet konsept enn det vi tilbyr. Det hender at våre gjester sitter på kaia i Måløy og venter på sin klesvask.

Vågsøy Parkering sin virksomhet generelt er neppe turistfremmende. Og er noe gratis, er det andre som må betale.

Jeg tviler på at de som må parkere i Måløy mener de skylder turistene noe, men det er de som betaler dersom ikke selskapet da presenterer røde tall for eieren Vågsøy kommune.

Et sunt prinsipp er at man selv betaler for det man kjøper. Jeg er overbevist om at bobilturistene i Måløy vil akseptere dette så vel som på Steinvik. Det gjenstår bare at styret og daglig leder prøver seg på litt nytenking.