– Vi skal ha et klubbmøte onsdag kveld der vi skal fatte det jeg håper blir et enstemmig vedtak om å flytte banen til en annen lokalitet. Det ligger i kortene at det blir Nordfjordeid som får glede av denne banen, sier Terje Hamre i Måløy Disc Golf.

Hamre føler at discgolfklubben blir presset ut av Moldøen når den nye forvaltningplanen for friluftsområdet forbyr klubben å ha installasjoner på den delen av Moldøen som er definert som en "buffersone" rundt boligtomter og enkelte krigsminner.

– Det er helt uinteressant å drive banen videre på disse premissene, sa Terje Hamre til Fjordenes Tidende tidligere denne uken. Ifølge han må syv-åtte korger flyttes.

Samme dag som saken sto på trykk i Fjordenes Tidende (tirsdag) var Hamre i kontakt med Eid-ordfører Alfred Bjørlo (V) og Selje-ordfører Stein Robert Osdal (KrF) om en eventuell flytting av banen. Hamre forklarer at de anser Eid og Malakoff-området som den mest aktuelle plasseringen. Han vurderer lokasjoner i Selje kommune som mindre aktuelle da befolkningsgrunnlaget er for lite.

Alfred Bjørlo bekrefter at han har gjort en avtale med Hamre.

– De har behov for en egnet lokalitet og vi er enige om at vi tar en felles befaring med folk fra planavdelingen og ser på hvilke muligheter som finnes her i Eid.

Bjørlo forklarer at det kan være områder i Eid som er bedre egnet enn Malakoff og er også opptatt av "Plassens Venner", som forvalter og holder Malakoff-området vedlike, må høres før man avgjør om en discgolfbane skal installeres i området.

– Malakoff er et område som er brukt til mange ulike typer aktiviteter. Og det kan godt hende at det kan oppstå lignende brukskonflikter der som på Moldøen.

Ordføreren understreker at han håper i det lengste at banen på Moldøen ikke blir demontert.

– Jeg håper de finner en løsning på Moldøen. Jeg har selv vært der og gått rundt på banen og det er en fantastisk fin lokasjon, sier Alfred Bjørlo.

Terje Hamre forklarer at Vågsøy Høyre er de eneste fra det politiske miljøet i Vågsøy som har kontaktet han etter at saken ble kjent denne uken.

Formannskapsmedlem Morten Hagen (H) forklarer at de har oppfordret ordfører Kristin Maurstad (Ap) om å forsøke å komme i dialog med de ulike interessegruppene slik at man finner en løsning som er levelig for alle parter.

Han viser til at det er planlagt en synfaring på området der kommunen og Fylkesmannen møtere interessegruppene på Moldøen, og oppfordrer discgolfklubben til å ikke beslutte en eventuell flytting før den tid.

– Å gjøre et overilt vedtak nå mener jeg vil være uheldig. Jeg forventer at når det oppstår en situasjon med et slikt konfliktnivå så blir det gjort noe for å forsøke å få på plass en enighet. Det ansvaret ligger på alle parter, mener Hagen.

Discgolfklubben mener det er én løsning for å sikre at banen blir værende på Moldøen:

– Den eneste måten å rette opp dette er ved å fjerne de restriksjonene vi nå har fått og som gjør at vi må fjerne flere av banene. Discgolfbanen kan ikke drives på de premissene som er i planen, mener Terje Hamre.