Den nye forvaltningsplanen for friluftsområdet forbyr klubben å ha installasjoner på den delen av Moldøen som er definert som «buffersone» rundt boligtomter og enkelte krigsminner.

Terje Hamre i discgolfklubben har sagt at det er uaktuelt å drive banen videre under de forutsetningene, og har truet med å flytte banen til en av nabokommunene. Onsdag bestemte Måløy Disc Golf seg for å avvente situasjonen.

– Vi hadde først et konstruktivt møte med Vågsøy Høyre som vil ta saka videre. Nå skal det være en ny befaring med Fylkesmannen og hva som blir utfallet av den vet ingen. (...) Derfor ble det vanskelig for oss å gjøre et endelig vedtak på årsmøtet onsdag, sier Hamre.

Discgolfklubbens primære ønske er å opprettholde banen på Moldøen som i dag, men samtidig er man i dialog med nabokommunene om en flytting av banen.

Både Eid-ordfører Alfred Bjørlo (V) og Selje-ordfører Stein Robert Osdal (KrF) har ytret ønske om å overta banen om den skal flyttes fra Vågsøy. Hamre forklarer at de anser Eid og Malakoff-området som den mest aktuelle plasseringen. Han vurderer lokasjoner i Selje kommune som mindre aktuelle da befolkningsgrunnlaget er for lite.

Alfred Bjørlo bekrefter at han har gjort en avtale med Hamre.

– De har behov for en egnet lokalitet og vi er enige om at vi tar en felles befaring med folk fra planavdelingen og ser på hvilke muligheter som finnes her i Eid.

Bjørlo forklarer at det kan være områder i Eid som er bedre egnet enn Malakoff og er også opptatt av at «Plassens Venner», som forvalter og holder Malakoff ved like, må høres før man avgjør om en discgolfbane skal installeres i området.

– Malakoff er et område som er brukt til mange ulike typer aktiviteter. Og det kan godt hende at det kan oppstå lignende brukskonflikter der som på Moldøen, sier Bjørlo som understreker at han håper i det lengste at banen på Moldøen ikke blir demontert.

– Jeg håper de finner en løsning på Moldøen. Jeg har selv vært der og godt rundt på banen og det er en fantastisk fin lokasjon, sier Alfred Bjørlo.

Så gjenstår det å se om det er mulig å løse brukskonfliktene på Moldøen slik at banen blir værende. En dato for synfaringen på Moldøen er ikke satt, ifølge Terje Hamre.