På grunn av mye regn fredag og lørdag, var det kun de ivrigste påsketuristene som våget seg i skitrekket i Hjelmelandsdalen.

Mye gras: Slik så det ut i det nederste trekket lørdag ettermiddag. Men med snø i vente er det håp for påsketuristene.

Konkurransen i «kinesisk utfor» lørdag ble utsatt til skjærtorsdag på grunn av at forholdene ikke lå til rette for trygg gjennomføring, men Tore Karlsen har «godsnakket» med værgudene, og mye tilsier at forholdene vil bedre seg utover påsken.

Tror på snø: Tore Karlsen ved skitrekket, krysser fingrene for mer snø.

– Det er meldt nattefrost og snø, så da satser vi på at vi får nok til at vi kan fylle på der det mangler. Per nå så er det lite snø til topps, men vi jobber med å ordne det om snøen kommer. Vi kommer også til å sette opp gratis buss til Furuhogane på skjærtorsdag, forklarer Tore Karlsen.

Mange tilbud

– Mandag og tirsdag blir det jibbekurs hvor ungene kan lære seg å kjøre på rail og lignende, på onsdag skal vi prøve å få til aking, hvor folk enten kan leie spesialakebrett hos oss, eller ta med sine egne, forteller Karlsen som ikke legger skjul på at de mange tilbudene må til for å lokke folk i bakken om ikke forholdene for skikjøring er de beste.

– Det er ikke noe nytt fenomen for oss at været er «så som så» i påsken, så da prøver vi å fylle dagene med mange arrangement. Noe av det som er nytt av året er at vi skal arrangere water splash. Det vil si at vi fyller et basseng på seks ganger ti meter med vann, og så skal man prøve å komme seg over uten å gå under, enten om du går på ski, snøbrett eller sitter på akebrett. Og akkurat det er noe vi med sikkerhet kan arrangere, for er det noe vi har nok av nå så er det vann.

Totalopplevelsen teller

Om noen går i vannet er det flere aktiviteter å varme seg på innendørs. Stad kystmat kommer for å servere grillmat til afterski-arrangementet skjærtorsdag, langfredag og påskeaften. I tillegg vil det bli arrangert quiz-kveld med musikk fredag og barne- og ungdomsdiskotek i varmestova torsdag kveld.

Mandag melder Meteorologisk institutt følgende værvarsel for Harpefossen i påsken:

Tirsdag 11. april: Delvis skyet, 0,0 mm. nedbør, -3 grader, svak vind

Onsdag 12. april: Lett snø, 0,7 mm. nedbør, -1 grader, svak vind

Skjærtorsdag: Delvis skyet, 0,0 mm. nedbør, +1 grad, svak vind

Langfredag: Delvis skyet, 0,0 mm. nedbør, +1 grad, svak vind

Påskeaften: Skyet, 0,0 mm. nedbør, +2 grader, svak vind

1. påskedag: Delvis skyet, 0,0 mm. nedbør, +2 grader, svak vind

2. påskedag: Delvis skyet, 0,0 mm. nedbør, +2 grader, svak vind