– Turneringen høres utrolig artig ut og vi hadde lyst å gjøre noe sammen som et lag, forteller Emilie Tungevåg, som sammen med 16 lagvenninner og tre ledere i morgen reiser til Danmark for å delta i håndballturneringen Rødspætte Cup.

Trener Anne Grete Fjelltun forteller at jentene, som er født i 2000 og 2001, har «mast» om å få delta på turneringen lenge og at de i påsken endelig tar turen til Frederikshavn er et resultat av at jentene selv har bidratt i oppladningen til turen.

– Vi har solgt gavepakker, dopapir og hatt kakelotteri, og er veldig takknemlige for alle som har kjøpt av oss, forteller Vilde Nygård Gangsø.

Samtidig har lokale bedrifter bidratt til at Skavøypoll-jentene reiser til Danmark i helt nye drakter, og i det hele tatt er forventningene store foran det som blir avslutningen av håndballsesongen 2016/17 for laget.

Lagets første utenlandstur

– Vi avsluttet sesongen med sluttspill forrige helg og det har gått sånn passe. Vi har hatt noen oppturer og noen nedturer, oppsummerer Mirjam Aase, før trener Fjelltun forklarer at laget til slutt endte på en 11. plass av de 17 lagene i 15-årsserien i Sogn og Fjordane.

Når vågsøyværingene åpner turneringen fredag er det første gang de spiller håndballkamp utenfor landegrensene.

– Vi har tidligere vært på turneringer på Ål og Lillehammer i tillegg til en treningssamling i Larvik, forklarer Emilie Tungevåg.

Hun innrømmer at spillerne er spente på kvaliteten på motstanderne de skal opp mot på den andre siden av Skagerak.

Fire nasjonaliteter i gruppen

Totalt skal 316 lag delta i årets utgave av Rødspætte Cup. Av disse kjemper 45 lag med Skavøypoll om tittelen i jenter 16-klassen. De lokale jentene skal møte de norske lagene Ganddal og Langhus2, danske Roskilde1, tyske HT Norderstedt og svenske Skara1 i det innledende gruppespillet som starter fredag og avsluttes lørdag. Sluttspillet gjennomføres søndag og mandag.

– Vi satser ikke på å vinne hele cupen, men håper å vinne noen kamper. Så lenge vi spiller så bra som vi vet kan, så vil vi være fornøyde, sier Emilie, Vilde og Mirjam samstemte før avreisen til Danmark.

Følg Skavøypoll-jentene i Danmark her.