– Vi erstatter rutinerte spillere med ungdommelig pågangsmot. Vi har veldig mange unge spennende spillere som har trent godt i vinter, men de må få tid på seg, slår TMFK-trener Jon Georg Rutledal fast.

I morgen åpner Tornado Måløy sesongen med Nordfjord-duell mot Stryn på Måløy stadion. Det skjer uten rutinerte Birger Silden, Eirik Holvik og Eirik Føleide som alle la skoene på hylla i vinter. Eirik Kvalheim er tilbake fra Skavøypoll, mens den unge nykommeren Stefan Misic fra Gulen har vist lovende takter i sesongoppkjøringen.

– Vi har hatt lite skader i oppkjøringen. Mange spillere har trent mye og vi har vært mange spillere på treningene. Håpet er at vi skal klare å dra med oss det vi gjorde på høsten i fjor inn i denne sesongen. Da skal det bli bra, sier Rutledal.

Fortsetter der de slapp?

For Vågsøy-laget leverte en imponerende høstsesong i fjor i kampen om å unngå nedrykk. Laget vant syv av sine siste ni kamper og endte til slutt på 5. plass på 4. divisjonstabellen. På de samme ni kampene scoret blåtrøyene 4,6 mål i snitt.

– Vi spilte da underholdende fotball, scoret mange mål samtidig som vi også slapp inn en del mål. Derfor har vi forsøkt å jobbe med å forbedre oss defensivt i vinter, sier treneren.

I oppkjøringen har Tornado Måløy spilt syv treningskamper – av disse er fem vunnet, én endte uavgjort, mens generalprøven mot Bremanger endte med 0-1-tap.

– Vi har spilt mot 4. divisjons- og 5. divisjonslag fra Sogn og Fjordane og Møre og Romsdal. Treningskampene har egentlig vært «veldig ok», og det var helt greit å få en vekker mot Bremanger. Vi har hatt gode treningsforhold i vinter og alt har gått som planlagt. Vi kan ikke klage på forberedelsene, sier TMFK-treneren.

Må bryte tapsrekke

Det første svaret på om forberedelsene har vært gode nok får man i morgen når Stryn står på motsatt banehalvdel på Måløy stadion. Stryn ble i fjor nummer 10 i 3. divisjon og rykket ned som en følge av omleggingen av divisjonssystemet.

Stryn har slått TMFK i de seks siste møtene mellom lagene og går til lørdagens møte som klare favoritter. Rødtrøyene har spilt en obligatorisk kamp denne sesongen – 1-2-tapet hjemme for Volda i cupen.

– Stryn er mine seriefavoritter. De kommer fra 3. divisjon og har en erfaring i laget som vi ikke har. Samtidig spiller vi på hjemmebane lørdag, sier Jon Georg Rutledal og antyder at han ikke forventer Stryn vil få lett match på kunstgresset.

Skal TMFK har forhåpninger om poeng er derimot treneren klar på at de må holde et øye med en gammel kjenning.

– Mads Wie må man alltid passe på. Han er en notorisk målscorer, sier Rutledal, som glopparen som scoret 16 mål på 21 kamper for TMFK i 2011.

Hurtighet i angrep

Selv om flere rutinerte spillere har takket for seg, er det fremdeles rutine igjen i TMFK-stallen. Keeper Kenneth Fosse Elde må ha en god sesong om TMFK skal ha ambisjoner om å holde seg unna nedrykksstriden og helt fremme blir Thor-Aage Pleym Evensen viktig.

De yngre spillerne man håper skal ta nye steg denne sesongen er blant andre Jonas Våge (15) som fikk sitt gjennombrudd i fjor. Videre får trolig Fridjon Mortensen (18) sjansen til å etablere seg som midtstopper, mens Henrik Myhre (17), Chris-Andre Nore (19) og Christian Tvendeseter Lofnes (22) alle bidrar med hurtighet i angrepet.

** Tornado Måløys midtbanespiller Henrik Gjerde brøt kragebeinet i mars og er uaktuell for spill på ubestemt tid.