– Dette var en solid kamp av oss, jubler Morten Ferstad etter at han og trenerkollega Tore Rylandsholm kunne glede seg over tre poeng i serieåpningen mot Høyang lørdag.

– Det var en jevnspilt førsteomgang der det var greit at det sto 0-0 til pause. Utover i andre omgang skapte vi veldig mange sjanser og det var egentlig bare uflaks og dårlige avslutninger som gjorde at vi ikke punkterte kampen før vi faktisk gjorde det, sier Ferstad.

Debutantene leverte

Bremanger spilte hele kampen med sine tre nykommere, keeper Tommy Løkkebø, Tommy Hauge og Ntge Aruna Cone. Sistnevnte kronet debuten i rødt med å score begge målene på kunstgraset i Svelgen.

– 1-0-målet kom etter et langt oppspill fra Tommy Hauge mot Martin Klakegg Hauge som til slutt endte i en avslutning som Høyang-keeperen reddet. Der var Cone frempå på returen, forklarer Morten Ferstad.

– Cone og Eirik (Rylandsholm) tok en kort corner og Cone dro etterhvert med seg ballen inn i banen og satte den i nærmeste hjørne.

Morten Ferstad forklarer at Høyang spilte seg frem til enkelte scoringsmuligheter på stillingen 1-0.

– De kunne fått med seg et poeng, men det hadde ikke vært særlig fortjent.

Fra 0-7 til 2-0 på ett år

For ett år siden tapte Bremanger 0-7 hjemme for Høyang i 2016-sesongens første hjemmekamp. Også det oppgjøret gikk på Svelgen stadion.

– De har blitt svekket og vi er et bedre lag enn hva vi var da, konstaterer Morten Ferstad.

– Han var lite involvert i første omgang for da spilte vi mest på vår høyreside. I andre omgang var han veldig god. Han er en veldig fin lagspiller.

Ferstad gledet seg også over det han fikk se av sitt nykomponerte midtstopperpar lørdag.

– Tommy (Hauge) og Håvard (Mjølkeråen) hadde full kontroll og vant alt av dueller.

Tror på poeng i Stryn

Om en uke får de en tøffere utfordring i Stryn-spiss Mads Wie som banket inn tre scoringer mot TMFK i serieåpningen. Til bortemøtet mot Stryn på lørdag reiser Bremanger med den samme troppen som slo Høyang 2-0.

– Det var godt gjort av Stryn å komme tilbake fra 0-3, men om Tornado Måløy kan lede 3-0 så viser det at Stryn ikke er en håpløs utfordring for oss selv om det selvsagt blir veldig tøft, sier Morten Ferstad.

** Ntge Aruna Cone og Tommy Løkkebø debtuerte for Bremanger i møtet med Høyang.

KAMPFAKTA

Kretsligaen, menn

Bremanger - Høyang 2-0 (0-0)

Mål: 1–0 (58) Ntge Aruna Cone, 2–0 (90) Cone Dommer: Yngve Håkonsen, Fjøra

Gult kort: Espen Frøyen, Simen Hamre, Martin Igland Senneset, alle Bremanger, samt tre til Høyang

Bremanger: T. Løkkebø, E. Frøyen, H. Mjølkeråen, T. Hauge, V. Senneset, T. Rylandsholm, M. I Senneset, E. Rylandsholm, S. Hamre, N. A. Cone, M. Klakegg Hauge

Innbyttere: ingen