– Om vi klarer å spille slik vi gjorde i førsteomgangen utover i sesongen så har publikum mange artige kamper i vente. Men om vi varierer så mye som vi gjorde i løpet av kampen i dag, så ser det ikke helt lyst ut, sukker Sveinung Frantzen etter at Stryn snudde 0–3 til 5-3-seier mot Tornado Måløy lørdag.

Et aggressivt hjemmelag tok favorittene fra Stryn fullstendig på senga i første omgang. Sveinung Frantzen headet inn 1–0 på et hjørnespark etter knappe halvtimen. 2–0 kom etter at Svein-Arne Volle utnyttet et svakt utspill fra Stryns keeper og på elegant vis satte ballen over keeper og i det tomme buret. Kort tid etter serverte Thor-Aage Pleym Evensen en nydelig assist til Christian Tvendeseter Lofnes som plasserte ballen i mål ved stolperota.

– Når man ser tilbake på kampen ble nok den scoringen helt avgjørende for kamputfallet. De fikk en skikkelig «boost» med det målet, konstaterer Sveinung Frantzen.

For da Stryn startet den andre omgangen med å gå rett i angrep og redusere gjennom nok et Wie-mål, kollapset TMFK som et korthus.

– 1-3-målet var demoraliserende for oss, men ikke kritisk. Men så fikk de 2–3 og man vet hvordan det påvirker et lag med så mange unge spillere, sier Jon Georg Rutledal.

Da det så ut som om TMFK hadde ridd av det verste trykket dukket Stryn-stopper Vegard Hopland og headet inn 4–3 før Mads Wie scoret sitt tredje mål med et pent hodestøt på overtid. Tornado Måløys tapsrekke mot Stryn er dermed forlenget til syv kamper.

– Det er rett og slett for dårlig. En 3-0-ledelse skal vi ikke gi fra oss uansett hvem vi møter i denne divisjonen, slår Sveinung Frantzen fast og fortsetter:

– Vi var det desidert beste laget i første omgang, men man må være «på» i 90 minutter og er man ikke det så taper man.

Jon Georg Rutledal sier at TMFK visste at Stryn ville «komme ut i hundre i andre omgang» motivert av 1-3-målet.

– Hva var planen for hvordan dere skulle svare på det?

– Vi skulle prøve å fortsette med vårt høye press så lenge vi orket, men vi ble spilt lave. Jeg ser ikke at vi kunne gjort så mye annerledes. Vi satte inn to nye kantspillere for å søke mer i bakrom, men klarte for sjelden å slå ballen i bakrommet, sier Rutledal.

Han tar med seg den positive åpningsomgangen lørdag.

– Om Stryn er det beste laget i avdelingen, og det tror jeg de er, så mener jeg at vi med det vi presterer i første omgang bør klare en plassering midt på tabellen. Men vi slipper inn for mye mål, erkjenner treneren.

I neste hjemmekamp venter et nytt tøft Nordfjord-oppgjør når Eid kommer på besøk. Før den tid skal TMFK til Sunnfjord hvor de møter et Dale-lag som er høyt oppe etter å ha slått Årdal 5–2 borte i serieåpningen lørdag. Agust Helgi Jonsson, som spilte for TMFK forrige sesong, scoret tre av Dales mål.

– Det blir en kjempeutfordring. Dale er en av de vanskeligste bortekampene. Der kan vi glemme å spille fotball. Det blir «kick and run» og en «krig», spår Sveinung Frantzen.

KAMPFAKTA

Kretsligaen, menn

Tornado Måløy – Stryn 3–5 (3–1)

Mål: 1–0 (28) Sveinung Frantzen, 2–0 (40) Svein Arne Volle, 3–0 (43) Christian Tvendeseter Lofnes, 3–1 (45+1) Mads Wie, 3–2 (46) Wie, 3–3 (52) Jonas Denk, 3–4 (84) Vegard Hopland, 3–5 (90+2) Wie

Dommer: Dan Kåre Esp, Eikefjord

Gult kort: Henrik Myhre, Stefan Misic, Eirik Kvalheim, Sveinung Frantzen, alle TMFK, samt fire til Stryn

TMFK: K. Fosse Elde, F. Mortensen, E. Kvalheim, S. Frantzen, M. Sunde Husevåg, C. Tvendeseter Lofnes, S. A. Volle, M. Stavenæs Refvik, S. Misic, T.-Aa. Pleym Evensen

Innbyttere: J. Våge, C. A. Nore