– Det er over ti år siden jeg sist spilte ute på banen, men det gikk greit, sier Hrefna Gudmundsdottir beskjedent etter at hun scoret og ble kåret til banens beste da Tornado Måløy serieåpnet med 4-0-seier over Førde2 fredag kveld.

De siste to sesongene har hun voktet TMFK-buret i mangelen på en keeper i troppen.

– Det angrer jeg ikke på. Det var kjekt å stå i mål ettersom jeg så at det var til nytte for laget. Men jeg er en utespiller, ikke en keeper, understreker Gudmundsdottir.

Fredag var hun og lagkameratene helt overlegne et svakt Førde2-lag som skal være glade for at de slapp unna med «kun» et firemålstap i snødrevet.

– Vi var klart best, men måtte selvsagt jobbe for det. Jeg er veldig stolt over laget i dag, sier Hrefna Gudmundsdottir.

Hun scoret kampens første mål da hun avsluttet et pent oppbygd TMFK-angrep med et dypt løp fra midten og en kald avslutning.

– Vi var nok preget av nerver det første kvarteret, men etter hvert klarte vi å senke skuldrene og fikk da bedre taket på kampen. Vi burde ha ledet mer enn 1–0 til pause, men i andre omgang løsnet det, oppsummerer Gudmundsdottir.

– Det var alfa og omega for oss å få med oss disse tre poengene slik at vi får selvtillit inn i laget. Det er viktig for oss denne sesongen når vi har et ungt lag med mange spillere som ikke har spilt sammen tidligere. Dette var en knallstart på sesongen, sier Gudmundsdottir.

** Andrine Vinge og Felicia Nordpoll debuterte begge for Tornado Måløy mot Førde2.

KAMPFAKTA

3. divisjon, kvinner

Tornado Måløy – Førde2 4–0 (1–0)

Mål: 1–0 (9) Hrefna Gudmundsdottir, 2–0 (59) Cathrine Eriksen Vedvik, 3–0 (61) Beate Lillestøl, 4–0 (70) Stine Nilsen

Dommer: Oliver Kirkeeide Næss, Stryn

Gult kort: Stine Nilsen, Tornado Måløy

Tornado Måløy: A. Vinge, F. Nordpoll, R. Televik Blaalid, S. Myhre Refvik, A. K. Røsok Kvalheim, I. Navelsaker Røed, S. Nilsen, K. Trollebø, H. Gudmundsdottir, T. Kassen Sæten, B. Lillestøl

Innbyttere: C. Eriksen Vedvik, S. Viken Myre, E. Volle, V. Farstad Johansen, S. Refvik, K. M. Nykrem Hoddevik, I. Apneseth