– Det er ikke en så verst plassering av oss med tanke på at vi kommer fra denne lille øya her, ler Bremanger-trener Morten Ferstad etter å ha sett mannskapet slå Sogndal2 i øsende regn og vind hjemme på Hauge. Med tretten av femten mulige poeng i Bremanger i år er laget i aller høyeste grad med å kjempe om en topplassering i Kretsligaen.

– Det er en god plassering vi har nå. Vi visste før sesongen at det kom til å bli tøffere i år enn i fjor, men vi har blitt et bedre lag. Det som var hovedmålet før sesongen var å holde plassen og jeg ser ikke helt hvordan det ikke skal gå nå, sier treneren som minner om at BIL fort kunne lagt høyere på tabellen før laget avslutter vår med kamper mot Årdal (b) og Tornado Måløy (h). For selv om laget er ubeseiret hjemme, har Bremanger kun hentet hjem ett poeng på fire forsøk på bortebane. Og to ganger har rødtrøyene ledet til pause og endt opp med tap. (Stryn og Skavøypoll).

Fortjener plasseringen

– Vi føler at vi har fått dårlig betalt enkelte ganger når en del kamper har snudd mot oss rett før slutt, men det handler om at det har vært litt høgere nivå en vi har vært vant med tidligere og at vi har en del spillere som ikke har hatt grunnlaget inne, samtidig som vi har slitt en del med skader, sier Ferstad og legger til:

Toppscoreren på ferie

Til Bremanger to siste kamper for vårsesongen må laget klare seg uten toppscoreren Ntge Aruna Cone som med scoringen lørdag står med ett mål i snitt. Ferstad forklarer at han er bortreist til kampene mot Årdal og Tornado Måløy.

– Jeg tror at alle er fornøyde med å ligge der vi ligger nå, men de neste kampene blir vi uten Cone siden han skal til Afrika på ferie. Men vi er såpass mange spillere at det skal vi nok løse, forklarer Ferstad.

I tillegg til Cone, har Gøran Larsen fri til og med Stryn-kampen (12. august). Det blir også den siste kampen for sesongen for Mads Førde Os og Martin Svarstad, som for øvrig debuterte i helga.

KAMPFAKTA

Kretsligaen, menn

Bremanger – Sogndal2 2–0 (0–0)

Mål: 1–0 (67) Ntege Aruna Cone, 2–0 (90) Tobias Lyngstad

Dommer: Markus Nybø Bakke, Eid

Gult kort: Espen Frøyen, Eirik Rylandsholm, begge Bremanger, samt fire til Sogndal2

Bremanger: Ø. Røys Langeland, O. Igland, E. Frøyen, M. Førde Os, H. Mjølkeråen, M. Svarstad, A. Ntege Cone, S. Hamre, E. Rylandsholm, T. Rylandsholm, M. Klakegg Hauge

Innbyttere: T. Lyngstad, G. Larsen, M. Hammersland, M. Igland Senneset