– Dette var gøy! Her er mange gamle kjente spillere og trenere så det er nesten som for 15 år siden, smiler Børre Steenslid.

15 år etter at han som en del av klubbens lovende 1985-årgang rykket opp til 3. divisjon med Skavøypoll, under ledelse av Vidar Sandal, var han lørdag tilbake på banen i rødt. Fremdeles ledes laget av Vidar Sandal, mens Erik Sandal, Rune Solvang og Børge Yndestad, som alle var lagkamerater med Steenslid i SILs debutsesong i 3. divisjon i 2003, også var i aksjon for Skavøypoll mot TMFK.

– Det er klart at om Skavøypoll kun hadde unggutter som jeg ikke hadde noe spesielt forhold til så hadde det satt lengre inne å bidra, sier Steenslid.

Perfekt timing

Siden 2004 har polljaren hatt fotballen som levebrød i Sogndal, Viking og Molde. I dag er han fysisk trener i Molde etter at skadene tvang han til å legge skoene på hylla. Overgangen til Skavøypoll skjedde allerede i vinter, men comebacket kom altså først lørdag.

– Dette kom egentlig i stand allerede i fjor. Da sa Skavøypoll at de var villig til å gi meg noen kamper dersom jeg ønsket det og hadde noen frihelger. I fjor passet det derimot dårlig, men nå var det landslagshelg så da passet det veldig fint å være med, sier Steenslid.

Han reiser landet rundt som en del av Molde-manager Ole Gunnar Solskjærs støtteapparat i eliteserieklubben.

– Dette kan fort ha vært den eneste kampen jeg spiller for Skavøypoll i år.

– Klart det, jeg føler jo med. Jeg ser hvor de ligger på tabellen, og om jeg kunne få lov å bidra så gjorde jeg gjerne det. Og det kunne jo ikke passet bedre enn at det da var en derbykamp. Det var kjekt å kunne bidra og for min del for første gang vinne dette derbyet, sier Steenslid, som rakk å tape et lokaloppgjør mot TMFK før han forlot Skavøypoll.

Lite finspill

Steenslid spilte midtspiss i første omgang lørdag og i tillegg til scoringen brant han en stor mulighet alene med TMFK-keeper Kennet Fosse Elde.

– Det er godt over et år siden jeg spilte kamp sist, så jeg var rusten og i alle fall rusten som spiss, smiler 32-åringen.

En jevnspilt første omgang ble preget av svært mange dødballer og lite finspill. Steenslid hadde som nevnt en stor sjanse i tillegg til scoringen, mens TMFKs klart beste spiller lørdag, Chris-Andre Nore, traff oversiden av tverrliggeren med et godt skuddforsøk. Det samme gjorde Marius Stavenæs Refvik med en avslutning fra midtbanen tidlig i omgangen.

Den unge Eid-dommeren Markus Nybø Bakke (med ryggen til) valgte å legge listen lavt i lokaloppgjøret og det ble svært mange dødballer på Skavøypoll stadion lørdag.

Etter pause overtok Steenslid stopperplassen fra en skadet Lars Nygård og i andre omgang skapte TMFK knapt en eneste målsjanse. Tor-Erik Tvendeseter Kupen økte til 2–0 med en nydelig frisparkscoring i «keeperhjørnet», før samme mann misbrukte to enorme muligheter til å øke ledelsen.

TMFKs Kristoffer Angedal fikk sitt andre gule kort for viljehands ti minutter før slutt, og Skavøypoll cruiset dermed inn til en komfortabel 2-0-seier.

– En dårlig kamp

Skavøypoll-trener Vidar Sandal mener Skavøypoll burde vunnet mer klarere sifre mot Tornado Måløy.

– Dette var en dårlig kamp, men vi fortjente seieren og burde vunnet mer enn 2-0, slår Skavøypoll-trenre Vidar Sandal fast etter derbyseieren.

Han mener Skavøypoll i liten grad fikk til det spillet de var enige om å forsøke på.

– Det er noe med disse lokaloppgjørene som gjør at kvaliteen i begge lagene ikke kommer til sin rett i form av god fotball. Det blir gjerne høye skuldre på spillerne og kampene blir lite velspilte, mener treneren.

Skavøypoll-trenre Vidar Sandal var mer fornøyd med resultatet enn spillet i 2-0-seieren over Tornado Måløy.

Han innrømmer at det var spesielt å se flere av spillerne han ledet opp i 3. divisjon for 15 år sammen igjan på banen.

– Det var litt nostalgi over dette. Børge (Yndestad) var egentlig skadet, men ba om å få fem minutter som innbytter på slutten på banen for å spille sammen med Børre, Rune og Erik igjen, smiler Vidar Sandal, som nå forbereder laget på en minst like viktig kamp mot Bremanger (b) på lørdag.

– Jeg håper både vi og TMFK holder seg i divisjonen. Det må være målet, og for oss var det veldig viktig å få disse poengene. Det smakte veldig godt.

Tornado Måløy-trener Jon Georg Rutledal erkjenner at tenåringene hans kom til kort.

– Det gikk som jeg fryktet. Det ble gutter mot menn og vi var fysisk underlegne, erkjenner Rutledal. Han startet lokaloppgjøret med sju tenåringer og selv om TMFK «trillet ball» i store deler av kampen klarte de sjelden å spille seg til målsjanser.

– Vi klarte ikke å spille oss gjennom deres lagdeler på den siste tredjedelen, konstaterer Rutledal. Tapet gjør at TMFK er ett av fem lag som nå kjemper om å unngå nedrykk. Kun tre poeng skiller disse lagene.

Tornado Måløys mange gule kort bekymrer trener Jon Georg Rutledal.

– Nå er det helt åpent og problemet vårt er de gule kortene. Nå må Marius (Stavenæs Refvik), Benjamin (Frantzen) og Kristoffer (Angedal) alle stå over neste kamp mot Vik, sukker Jon Georg Rutledal.

** Kristian Sandal Gangsø og Håvard Hagen forlenget sitt «ferievikariat» i Skavøypoll, men ifølge sportslig leder Sujeevan Mohanarajah skal Sandal Gangsø nå spilt sin foreløpig siste kamp for sesongen. Hagen spiller kanskje også kampen mot Bremanger lørdag, men skal returnere til Tornado Bergen før amatørenes overgangsvindu stenger 11. september, opplyser Mohanarajah.

KAMPFAKTA

Kretsligaen, menn

Skavøypoll - Tornado Måløy 2-0 (1-0)

Mål: 1-0 (15) Børre Steenslid, 2-0 (59) Tor-Erik Tvendeseter Kupen

Dommer: Markus N. Bakke, Eid

Gult kort: Marius Henriksen, Skavøypoll, samt Benjamin Frantzen, Marius Stavenæs Refvik, Svein-Arne Volle og Sveinung Frantzen, alle TMFK

Rødt kort: Kristoffer Angedal, TMFK (80, to gule)

Skavøypoll: A. M. Hagen Kvalvåg, K.-A. Gangeskar, L. Nygård, H. Hagen, K. Sandal Gangsø, Er. Sandal, R. Solvang, M. Henriksen, K. O. Volle, B. Steenslid, T.-E. Tvendeseter Kupen

Innbyttere: S. Myre Silden, St. Silden, B. Yndestad Tornado Måløy: K. Fosse Elde, F. Mortensen, M. Stavenæs Refvik, B. Frantzen, T. Bakke, K. Angedal, S. Misic, S.-A. Volle, C.-A. Nore, S. Frantzen, H. Myhre

Innbyttere: J. Våge, J. M. Gil, M. Sunde Husevåg