– Jeg finner det lite sannsynlig at mange andre lag i Kretsligaen har bedre offensive kvaliteter enn det vi har, og vi håper å kunne kjempe i toppen av tabellen i år, sier Eid-trener Dan Jøran Hafsås.

I cupmøtet med Førde søndag fikk han bekreftelsen han ønsket en drøy måned før seriestarten mot Florø2.

Eid var spillemessig fullt på høyde med 3. divisjonslaget, selv om det var gjestene, ledet av eidaren Bjørn Totland, som til slutt kunne juble for avansement.

– Det er sjelden jeg har vært så stolt over en spillergruppe som jeg var etter denne kampen. Samtidig er jeg skuffet på guttenes vegne over at vi ikke klarte å gå videre i cupen, sier Hafsås.

– Hva var du spesielt godt fornøyd med?

– Måten vi jobbet sammen på. Selv om vi slapp inn noen enkle mål, så var vi oppfordrende og vi har tatt store steg fra forrige sesong.

Eid-treneren forklarer at de har hatt en god treningsvinter og at spillertroppen nå er bedre enn det den var i fjor.

– Vi er sterkere enn i fjor og troppen en vesentlig styrket i forhold til høsten i fjor. Vebjørn (Høynes) og Sander (Torheim Frislid) bor nå på Nordfjordeid og i tillegg er Arild Rindal tilbake. Nå er det kun Simen og Kristian (Lefdal) i troppen som ikke bor fast på Nordfjordeid, sier Hafsås, som forklarer at på grunn av Lefdal-tvillingenes studiesituasjon i Bergen, så vil de være mye i Eid framover.

– Det vil ikke være slik at vi kun henter de hjem til kamp. De har ofte fulle treningsuker her, forklarer treneren.

Tapte på overtid

På Eid idrettspark søndag fikk vertene vist de offensive kvalitetene som det unge Eid-laget besitter. Vebjørn Høynes ga Eid ledelsen på frispark da han skrudde ballen opp i lengste kryss. Noen minutter senere doblet Henning Haugen ledelsen med et pent hodestøt.

Førde reduserte til 2-1 før Simen Lefdal økte til 3–1 da han satte en retur fra keeper i mål. Førde-stopperen Kapinga Brazy, som har en fortid i Brann, reduserte til 3-2 før pause, før Ruben Holsæter snudde oppgjøret med to scoringer i andre omgang. Vebjørn Høynes utlignet til 4–4 fra straffemerket, før avgjørelsen falt på overtid da nevnte Brazy headet ballen i mål fra første stolpe etter et hjørnespark.

Holder Fjøra som klar favoritt

Dermed blir det Førde som går videre til den andre kvalifiseringsrunden, mens Eid kan konsentrere seg om forberedelsene til sesongen i Kretsligaen.

– Det er ingen tvil om at dersom vi spiller som vi gjorde søndag, så blir vi vanskelige å slå i Kretsligaen. Fjøra vil være soleklar favoritt til å vinne serien, og basert på vinterens resultater ser det også ut som at Studentspretten blir sterke. Videre legger jeg ikke så mye i Årdal sitt 1-8-tap for Fjøra i cupen og tror at også de vil være «der oppe», sammen med Stryn som alltid er med, sier Dan Jøran Hafsås om konkurransen i toppen av Kretsligaen.

KAMPFAKTA

NM Cupen, 1. kvalifiseringsrunde

Eid – Førde 4–5 (3–2)

Mål: 1–0 (16) Vebjørn Høynes, 2–0 (23) Henning Haugen, 2–1 (24) Vegard Savland, 3–1 (31) Simen Lefdal, 3–2 (35) Kapinga Brazy, 3–3 (59) Ruben Holsæter, 3–4 (72, str.) Holsæter, 4–4 (77, str.) Høynes, 4–5 (90+1) Brazy

Dommer: Dan Kåre Esp, Eikefjord

Gult kort: Marius Henriksen, Adrian Hagen Henden, Vebjørn Høynes, Kristian Lefdal, alle Eid, samt fem til Førde

Eid: S. Torheim Frislid, A. Hagen Henden, H. Holmøyvik, D. Haus, D. Myklebust, H. Haugen, V. Høynes, S. Lefdal, M. Henriksen, J. Vedvik, K. Lefdal

Innbyttere: R. Lillestøl Naustdal, S. Hafsås