Lørdag er det duket for sesongavslutning i vår lokale 3. divisjon og både i Vågsøy og Sogn står nervene i høyspenn før nedrykksduellen mellom Årdal og Tornado Måløy.

Årdal er sikret fornyet kontrakt om de ikke taper for TMFK på hjemmebane, mens Vågsøy-laget etter all sansynlighet må vinne i Sogn for ikke å rykke ned til 4. divisjon. Unntaket er om tabelljumbo Larsnes/Gursken skulle vinne bortemøtet med Bergsøy. Da holder det med uavgjort i Årdal for Tornado Måløy.

To dager før nedrykksduellen i Øvre Årdal bekrefter Årdal-trener Ivan Øy at de kjenner på nervene.

- Vi forsøker å forberede oss som om det skulle være en vanlig kamp, men vi vet at dette ikke er en vanlig kamp, sier Øy.

- Det viktigste for oss blir å få karene til å senke skuldene, legger han til.

Årdal-treneren forklarer at de stort sett har full tropp til bunnoppgjøret. Lagets storscorer, Preben Strypet, som var suspendert sist, går trolig rett inn i Årdal-angrepet mot TMFK. Johnny Aspeseter Hagen sliter med en lyskeskade og er tvilsomtil oppgjøret. Definitivt ute er Strypets spisskollega Robin Moheim som er skadet.

Årdal avsluttet en svak vårsesong med å tape 3-6 mot Tornado Måløy på Refvik stadion i juli.

- Høstsesongen vår har vært en helt annen enn vårsesongen. Nå har vi fått ting til å stemme, sier treneren til Årdal, som har tre tap på de siste ti kampene.

Ivan Øy bekrefter at han har vært i kontakt med andre lags trenere for å avdekke Tornado Måløys styrker og svakheter.

- Styrken deres er at de er aggressive, gode på dødball og gjennombruddshissige. Men får vi vårt spill til å gli vil det bli åpninger, sier Øy, som forventer at årdølene kommer i hopetall til kampen lørdag.

- Dette er en skjebnekamp for å si det rett ut. Så hadde det kommet 5-600 tilskuere så hadde det vært helt topp.

I likhet med Årdals forrige hjemmekamp (tap 1-2 hjemme for Skarbøvik) blir kampen mot TMFK spilt på kunstgrasbanen i Øvre Årdal. Årdal klarer seg som nevnt med ett poeng, men Øy utelukker at de går for uavgjort.

- Vi satser på å ro dette i land på komfortabelt vis. Vi kan ikke gå ut og tenke at det holder med uavgjort.

Tornado Måløy har ingen spillere suspandert til sesongavslutningen. Ronny Jørgensen er imidlertid bortreist og vil ikke være i troppen.

Kampstart i Øvre Årdal er klokken 15.00 lørdag. Tippeligadommer Tommy Skjerven fra Kaupanger har fått oppdraget med å være hoveddommer i nedrykksduellen. Med seg på linjene får han Thor Kristian Sortevik fra Svelgen og Brede Nymark fra Sogndal.

Tabellen i 3. divisjon før avslutningsrunden ser du her.