SKYTING: De lokale skytterne forbereder seg på årets store høydepunkt, som handler om mer enn å treffe midt i blinken.

– For mange av de i overkant av 5.000 påmeldt er det viktigste den sosiale biten. Det er det også for meg. For meg er dette sommerferien, sier leder Robert Inge Svoren i Bryggja skyttarlag.

Landsskytterstevnet trekker hvert år tusenvis av deltakere, familiemedlemmer og andre støttespillere, og til helgen starter årets stevne på Lesja helt nord i Oppland på grensa til Sør-Trøndelag.

– Fint miljø

Robert Inge Svoren reiser til stevnet sammen med faren, den erfarne skytteren Roald Svoren, samt klubbkameratene Odd Hestenes og Espen Vemmelsvik.

Over 50 lokale skyttere skal i aksjon i løpet av uken.

– De fra Nordfjord som har campingvogn eller campingbil samles nok, men det er også en del som innkvarteres privat, forklarer Svoren, som forteller om et godt samarbeid innad i samlaget Nordfjord.

– Det er et fint miljø og man er flinke til å samarbeide skytterlagene imellom. Det gjelder spesielt på rekrutteringsnivå, sier Bryggja-lederen.

Han har vært på landsskytterstevnet hvert år siden 2005 og forklarer at selv om det er en ytterst liten andel av deltakerne som kan kjempe om de gjeveste titlene, er premieringen slik at også breddeskytterne kan få med seg mer enn gode minner hjem.

Trener hele året

Bryggja skyttarlag er det eneste skytterlaget fra Vågsøy som har deltakere i årets utgave av landsskytterstevnet.

Espen Vemmelsvik fra klubben deltar i juniorklassen på Lesja, og Robert Inge Svoren er brukbart fornøyd med påfyllet av unge skyttere i laget.

– Rekrutteringen er tålelig bra og vi har fem-seks skyttere i alderen 10-12 år, forklarer han.

I sommershalvåret trener det lokale skytterlaget utendørs, og når vinteren kommer blir heller ikke børsa lagt på hylla.

– Vi trener på skytebana på Nave fra mai og ut august. Deretter har vi et lite opphold før vi starter opp igjen med skytetrening inne i Nordfjordhallen, sier Robert Inge Svoren.