– Asle-Knut Gangeskar blir vår hovedtrener i 2018 og han får med seg Jon Haukur Haraldsson som assistenttrener, bekrefter sportslig leder Sujeevan Mohanarajah i Skavøypoll.

Gangeskar ledet Skavøypoll til opprykk til 3. divisjon i 2007, men måtte også se at laget rykket ned den påfølgende sesongen. Siden da har han ledet Flatraket og senere Flatraket/Selje2 i flere sesonger, senest i fjor. Nå returnerer han til SIL.

Skavøypoll gleder seg over å ha sikret seg en trenerløsning for kommende sesong.

– Vi er godt fornøyde. Asle-Knut var tidlig på lista vår, men ettersom han var Flatraket-trener måtte vi gå litt forsiktig fram, forklarer Mohanarajah om treneren som ikke hadde anledning til å stille til intervju i denne omgang.

Samarbeid strandet – for nå

Både Vidar Sandal i Skavøypoll og Jon Georg Rutledal i Tornado Måløy gjorde det tidlig klart at de ikke ville fortsette som trenere i 2018. Trenerjakten har imidlertid ikke stått øverst på agendaen hos de to Vågsøy-klubbene som de siste månedene har diskutert mulighetene for et samarbeid i de eldste klassene fra 2018.

Etter positive årsmøtevedtak gikk klubbene i samtaler om et mulig samarbeid fra 2018, men Skavøypoll valgte til slutt å si nei til et samarbeidslag i Kretsligaen.

Mulighetene for en samling av Vågsøy-fotballen er på ingen måte borte, og leder i fotballgruppa i Skavøypoll idrettslag, Thomas Rikstad, bekrefter overfor Fjordenes Tidende at samtalene med naboklubben vil bli gjenopptatt på nyåret.

– Vi har avtalt å starte på samtalene med TMFK etter at de har gjennomført Sparebanken Vest Cup i januar, sier Rikstad.

Begge spillerstallene i de to klubbene har gjort det klart at de ønsker et samarbeid, og sportslig leder i Skavøypoll beskriver deres spillerstall slik noen uker før de starter sesongoppkjøringen:

– Det ser greit ut, men den stallen er litt ung, så vi prøver å få inn et par nye spillere.

– Hvor mange spillere har dere i stallen?

– Vi er i overkant av 20 spillere om vi inkluderer de aktuelle guttespillerne.

Mohanarajah bekrefter at erfarne spillere som Rune Solvang, Erik Sandal og Lars Nygård trolig ikke blir med videre, mens Børge Yndestad og Espen Sandal «trapper ned».

Til tross for spilleravgangene har Skavøypoll valgt å melde på et lag i 6. divisjon til kommende sesong. Laget blir et samarbeid med Flatraket, som dermed avslutter sitt femårige samarbeid med Selje i 6. divisjon.

– Flatraket kom til oss og spurte om vi skulle ha et samarbeid i 6. divisjon. Vi har en del unge spillere og noen «avdankede», men ikke nok spillere til å kunne stille et eget lag i 6. divisjon. Derfor anser vi dette som en ideell løsning for oss, sier Mohanarajah.

TMFK ønsket samarbeidslag

I Tornado Måløy er spillerstallen stort sett uforandret fra den som ble nummer åtte i Kretsligaen i fjor. Hvem som overtar trenerjobben etter Jon Georg Rutledal blir snart klart, ifølge nestleder Endre Rutledal.

– Vi regner med å ha en løsning på plass før julaften. Det er kun noen få detaljer som gjenstår, sier Rutledal, som gir klart uttrykk for at TMFK er skuffet over at samtalene med Skavøypoll ikke førte fram:

– Vi fikk en invitasjon fra Skavøypoll om å samarbeide med dem, gikk deretter i forhandlinger og til slutt så trakk de invitasjonen. Det var skuffende for vi så på et samarbeidslag i Kretsligaen som en god erfaring på vegen mot det som kan bli en overbyggingsklubb.