– Jeg forventer at vi slår Skavøypoll og jeg mener muligheten er store for at vi gjør det om vi spiller opp mot vårt beste, sier Thor-Aage Pleym Evensen, som mener TMFK må tåle å ha favorittstempelet før møtet med naboklubben på fotballens festdag.

I fjor vant Skavøypoll 16. mai-kampen på hjemmebane hele 5-2, mens TMFK fikk revansje da de vant et høydramatisk høstoppgjør 4–3 etter at 15 år gamle Jonas Våge ble matchvinner på overtid. Til årets 16. mai-oppgjør får Tornado Måløy to dager lenger å forberede seg enn Skavøypoll.

– De tror jeg ikke betyr noen ting. De har hjemmekamp lørdag, mens vi spilte bortekamp torsdag, sier Pleym Evensen.

– Det var nok ikke mange som forventet at vi skulle vinne i Florø, og det var veldig viktig for gruppa å få denne seieren. Nå er vi i gang, sier Pleym Evensen etter at TMFK brøt tapsrekken på tre kamper.

– Vi la oss på egen banehalvdel og «tok de» på overganger. Slik var kampbildet nesten hele kampen med unntak av helt på slutten. Da ble vi slitne og var i mindre grad i stand til å kontre, forteller Pleym Evensen.

Og taktikken fungerte ypperlig for Vågsøy-laget i åpningsomgangen. Først satte Marius Stavenæs Refvik en straffe i mål etter at Thor-Aage Pleym Evensen ble dratt ned i feltet. Deretter leverte Stefan Misic en kunstscoring da han fra langt hold utnyttet at Florø-keeperen sto på halvdistanse og satte ballen høyt i mål.

Langskudd: Stefan Misic sørget på vakkert vis for 2-0-ledelse til Tornado Måløy.

Like før pause satte Henrik Myhre inn 3–0 fra kort hold og dermed kunne TMFK gå i garderoben med en god følelse, slik har hatt for vane denne sesongen. Like vanlig denne sesongen har det derimot vært at andreomgangene har ødelagt for blåtrøyene. Og da Florø2 reduserte til 1–3 25 minutter før slutt på kunstgresset i Florø innrømmer Thor-Aage Pleym Evensen at tankene gikk tilbake de tre seriekampene laget har spilt så langt i år, mot Stryn (fra 3–1 ved pause til 3-5), Dale (0-0 til 1-3) og Eid (0-0 til 0-1).

– Jeg tror ingen av oss følte oss trygge på at vi skulle vinne kampen da Florø2 reduserte. Men de skapte egentlig veldig få sjanser og vi hadde grei kontroll, sier angriperen, som mener laget opptrådte langt mer kyniske enn det som har vært tilfelle i tapene så langt.

Med de tre første poengene i boks håper Thor-Aage Pleym Evensen at man nå kan rette blikket oppover tabellen.

– Jeg har som Jon Georg (Rutledal, TMFK-trener) troen på en plassering midt på tabellen, men da er vi nødt å vippe de jevne kampene i vår favør. Da må vi slå Eid 1–0 i stedet for å tape en jevn kamp 0–1. Skal resultatet i jevne kamper alltid bikke feil vei, så blir det tøft.

** Tornado Måløy-spiller Svein-Arne Volle fikk sitt andre gule kort for kampen på overtid mot Florø2 og må dermed stå over lokaloppgjøret mot Skavøypoll.

KAMPFAKTA

Kretsligaen, menn

Florø2 – Tornado Måløy 1–3 (0–3)

Mål: 0–1 (6, str.) Marius Stavenæs Refvik, 0–2 (22) Stefan Misic, 0–3 (45+1) Henrik Myhre, 1–3 (69) Leander Agledal Nordal

Dommer: Sjur Hagen, Dale

Gult kort: Benjamin Frantzen, Tornado Måløy, samt ett til Florø2

Rødt kort: Svein-Arne Volle, Tornado Måløy (90, to gule)

Tornado Måløy: K. Fosse Elde, M. Sunde Husevåg, S. Frantzen, E. Kvalheim, F. Mortensen, M. Stavenæs Refvik, S.-A. Volle, S. Misic, J. Våge, T.-Aa. Pleym Evensen, H. Myhre

Innbyttere: J.M. Gil, S. Bugjerde, B. Frantzen