Atle Solheim kan bli årets ildsjel i Idretts-Norge. Tirsdag ble antallet kandidater kuttet fra 19 til 5 og Solheim er med i finalerunden. Selv mener han at han må dele æren for nominasjonen med mange.

– Alle idrettslag må ha mange ildsjeler, og summen av alle som bidrar i Selje idrettslag gjør at jeg blir nominert. Jeg vil dele denne nominasjonen med alle de flotte medarbeiderne jeg har og har hatt med meg og som jobber for idrettslaget, sier Atle Solheim.

Etter 22 år som leder i fotballgruppa og enda flere som bidragsyter i gruppa, er det flere som må takkes når seljeværingen før helgen ble plukket ut som Sogn og Fjordanes kandidat til utdelingen av Årets Ildsjel på Idrettsgallaen.

– Om familien min, og aller mest kona mi, ikke hadde støttet meg så kunne jeg ikke ha brukt så mye tid på dette arbeidet som jeg har gjort.

Solheim har tre voksne barn som har styrket hans ønske om å bidra i fotballgruppa.

– Jeg har alltid vært opptatt av oppvekstmiljøet til barn og unge, og at vi skal ha et levende lokalsamfunn med aktiviteter. Det har vært min drivkraft.

Da Solheim ble leder for et styre med mange nykommere i 1994 var det svært liten aktivitet i fotballgruppa i Selje.

– Der var vel ett aldersbestemt lag i seriespillet, ett seniorlag og kanskje et old boys-lag. I løpet av noen få år klarte vi å bygge et tilbud til alle gutter og jenter, sier Solheim, som forteller at for han har det vært viktig at også jentene fikk et tilbud i fotballgruppa.

Nå er fotballgruppa vokst til rundt 200 medlemmer samtidig som at man har sett en storstilt anleggsutvikling i bygda.

– Etter at grasbana ble bygget midt på 1970-tallet skjedde det omtrent ingenting på anleggsfronten de neste 25 årene. Så da vi klarte å ta det store løftet med byggingen av Selje idrettspark, flomlys, trimløype og rehabilitering av friidrettsdelen i 2003 var det stort for idrettslaget. Uten den satsingen hadde vi umulig kunne hatt den aktiviteten vi har hatt i årene etter, slår Solheim fast.

Idrettsparken har også vært avgjørende for utviklingen av Seljecup, hvor Atle Solheim i en årrekke har vært «cupgeneral».

Ildsjela har tidligere fått priser fra blant andre kommunen, fotballkretsen og UEFA, og nå er han altså en av finalekandidatene når Idretts-Norge skal plukke ut årets ildsjel. Dette sa Solheim etter at det ble kjent at han var en av de 19 fylkeskandidatene:

– Det var for det første veldig overraskende å bli nominert, men selvsagt veldig kjekt. At nomineringen ikke kun gjelder fotball, men alle idrettene, gjør det ekstra spesielt.

Prisen deles ut på Idrettsgallaen på Hamar 7. januar.

Tidligere vinnere

2016: Rutthira Sajandan, Furuseth

2015: Thorbjørn Gyberg, Arendal

2014: Knyken folket, Orkdal

2013: Marius Langeberg, Stange

2012: Joar Hagen, Elverum

2011: Olav Kjørli, Skratvål

2010: Vidar Bøe, Østmarka

2009: Trygve Bringsverd, Øyestad

2008: Rigmor Andersen, Bækkelaget

2007: Ernst Falch, Siddis Hockey

2006: Sverre Øfstaas, Friidrett i Moelven Idrettslag