FOTBALL (Kaupanger – Tornado Måløy 1-4): Endre Kupen er i samtaler med Florø om en overgang til 2. divisjonslaget.

– Jeg har snakket med de om en overgang. Det er interessant og så får vi se hva som skjer, sier Kupen.

Med tre nye mål mot Kaupanger er TMFK-angriperen oppe i 16 scoringer denne sesongen. Torsdag tok Florø kontakt med TMFK med et ønske om å snakke med spissen om en overgang til dem. Kupen forklarer at han har snakket med Sunnfjord-klubben.

– Florø har et bra trenerteam og mange gode spillere. Det vil være et godt miljø å komme inn i om det blir en overgang. Dette er nok også min siste sjanse til å se hvor langt jeg kan komme med fotballen.

– Har du spilt din siste kamp for TMFK denne sesongen?

– Det kan jeg ikke svare på. Dere får vente og se hva som skjer, smiler tremålscoreren.

Ett mål fra Gils rekord

For Vågsøy-laget vil det være et hardt slag å miste det som utvilsomt er lagets viktigste enkeltspiller. Kupen kom til TMFK fra Selje i 2010 og var med sine 23 seriemål i debutsesongen sentral da TMFK vant 3. divisjon. Med målene lørdag er angriperen oppe i 71 mål i TMFK-trøya og er med det kun ett mål bak John Martin Gil som er klubbens mestscorende spiller.

TMFK-trener Geir Ove Refvik legger ikke skjul på at han håper at Kupen blir værende, men er klar på at angriperen har et langt høyere nivå enn 4. divisjon inne.

– Ferdighetsmessig er han nok like god som Vegard Savland (Førde-angriper) og får han bedre medspillere kan han nok blomstre enda mer.

Avgjorde før pause

Det var lite som minnet om ferieform av TMFK i høstsesongens første omgang lørdag. Kupens tre mål og Runar Televik Blaalids scoring sørget for en 4-0-ledelse til pause i Sogn.

– Det så veldig bra ut i en time. I første omgang hadde Kaupanger ikke en eneste sjanse og det var kun ett lag på banen, oppsummerer Refvik.

– Det første kvarteret av andre omgang var vi faktisk enda bedre enn før pause, men etter at de reduserte ble det mye «hawaii-fotball», sier Refvik, som uansett var fornøyd med langturen.

– Vi har trent bra i tre uker, men enkelte har vært på ferie i perioden, så med det i mente er jeg fornøyd, sier Refvik, som trekker fram Gisle Myhre, Birger Silden og Endre Kupen som gjestenes beste.

** Tornado Måløys hjemmekamp mot Florø3, som etter planen skulle spilles førstkommende lørdag, er flyttet til førstkommende torsdag.

KAMPFAKTA

4. divisjon, menn

Kaupanger - Tornado Måløy 1-4 (0-4)

Mål: 0-1 (7) Endre Kupen, 0-2 (24) Runar Televik Blaalid, 0-3 (26) Kupen, 0-4 (37) Kupen, 1-4 (60) Kristoffer Dalaker

Dommer: Tor Henning Mardal, Fjøra

Gult kort: Martin Flåten, Eirik Føleide, begge TMFK, samt to til Kaupanger

Tornado Måløy: K. Fosse Elde, F. Mortensen, B. Silden, E. Hammersvik, E. Føleide, G. Myhre, V. Holvik, M. Stavenæs Refvik, R. Televik Blaalid, E. Raknes Forthun, E. Kupen

Innbyttere: M. Flåten, C. Tvendeseter Lofnes, H. Myhre, S.-A. Volle