– Ettersom vi lå under 0–2 da et kvarter gjensto av kampen må vi si oss fornøyd med at vi kom tilbake, men jeg synes samtidig at vi var det beste laget kampen igjennom og hadde fortjent å vinne, sier spillende Bremanger-trener Tore Rylandsholm etter lørdagens lokaloppgjør i Kretsligaen.

– Ut fra de sjansene vi hadde syntes jeg at vi burde ha vunnet denne kampen. Men når vi ikke klarer å holde på ledelsen så får 2–2 være greit, sier Sandal.

Vellykket formasjonsbytte

Bunnoppgjøret på Bremanger stadion ble aldri noen velspilt affære, og feilpasningene florerte på Hauge. Skavøypoll tok ledelsen et kvarter ut i oppgjøret da Sondre Myre Silden var først fremme på en retur fra Bremanger-målvakt Øyvind Langeland etter et frispark. Scoringen ble omgangens eneste etter at Ntege Cone sitt forsøk fra straffemerket ti minutter før pause gikk utenfor mål.

Ti minutter etter pause doblet Eivind-Rune Flataker Skavøypolls ledelse med en avslutning fra kort hold etter et hjørnespark, og da tydet lite på at Bremanger skulle klare å sikre sitt første poeng etter sommerferien. Riktignok hadde vertene et overtak i ballinnehavet, men i jakten på poeng etterlot Bremanger enorme rom for Skavøypoll å kontre i.

Det så lyst ut for Skavøypoll da Eivind-Rune Flataker (nr. 2 f.v.) økte ledelsen til 2–0. Her sammen med Kim-Andre Gangeskar (f.v.), Tor-Erik Tvendeseter Kupen og Erik Sandal.

Vågsøy-lagets avslutninger eller «sistepasninger» var imidlertid for svake til at de klarte å «drepe kampen», og det skulle vise seg å bli kostbart.

– De fikk et visst press på oss mot slutten av kampen. På (natur) gras er prestasjonene våre helt elendige. Muskulaturen til spillerne får melkesyre mye tidligere enn hva vi er vant med og vi ble trøtte utover i kampen, erkjenner Vidar Sandal.

Bremanger byttet inn en lårskadd Håvard Mjølkeråen og la om til en 3-4-3-formasjon mot slutten av kampen og det taktiske grepet lønte seg. Først headet Espen Frøyen inn 1–2 etter et innlegg fra nevnte Mjølkeråen, før Ntege Cone revansjerte straffebommen med en nydelig frisparkscoring. I sluttminuttene jaget begge lag seieren, men oppgjøret endte 2–2.

Ntege Aruna Cone revansjerte straffebommen i første omgang med en nydelig frisparkscoring like før slutt. Håvard Mjølkeråen i bakgrunnen.

– Vi hadde noen gedigne sjanser til å punktere kampen på stillingen 2-0, men sløste med sjansene. Mot slutten gjorde vi feil på egen banehalvdel som førte til frispark, som igjen førte til mål. Det var veldig unødvendig, oppsummerer Vidar Sandal, som likevel kan konstatere at Skavøypoll er på trygg grunn i Kretsligaen også etter helgens serierunde.

– De ble feige

For Bremangers del stoppet tapsrekken på fem kamper.

– Jeg synes vi viste fremgang i dag, sier Tore Rylandsholm, og utdyper:

– Moralen var tilbake og vi «fightet» godt. I perioder spilte vi ut Polljen gjennom midtbanen, mens jeg synes at mange av sjansene de skapte kom på tilfeldigheter etter at de «polte» ballen opp. I andre omgang ble de feige og la seg lavt. Med det inviterte de oss inn i kampen.

Rylandsholm måtte klare seg uten flere spillere lørdag på grunn av skader og karantene.

– Jeg er veldig fornøyd med at selv om vi hadde så mange av forsvarsspillerne våre borte, så gjorde vi likevel en solid kamp. Det viser at vi har flere spillere som har kommet seg opp på 4. divisjonsnivå.

Bremangers sluttspurt gjorde at avstanden opp til Dale på trygg grunn nå er ett poeng.

– Det var et veldig viktig poeng for oss. Nå unngikk vi at det ble en luke opp til Skavøypoll og det blir nok et «close race» hele veien, slår Tore Rylandsholm fast.

KAMPFAKTA

Kretsligaen, menn

Bremanger–Skavøypoll 2–2 (0–1)

Mål: 0–1 (16) Sondre Myre Silden, 0–2 (54) Eivind-Rune Flataker, 1–2 (78) Espen Frøyen, 2–2 (89) Ntege Cone Dommer: Jonny Skjerven, Kaupanger

Gult kort: Espen Frøyen, Bremanger, samt Børge Yndestad, Rune Solvang og Karl Oskar Volle, alle Skavøypoll

Bremanger: Ø. Langeland, W. Høivik jnr., E. Frøyen, V. Senneset, M. Hammersland, H. Rosø, M. Senneset T. Rylandsholm, M. Klakegg Hauge, T. Lyngstad, N. Cone

Innbyttere: G. Larsen, H. Mjølkeråen

Skavøypoll: A. M. Hagen Kvalvåg, K.-A Gangeskar, H. Hagen, B. Yndestad, E.-R. Flataker, M. Henriksen, R. Solvang, Er. Sandal, St. Silden, T.-E. Tvendeseter Kupen, S. Myre Silden

Innbyttere: K. O. Volle, M. Tvendeseter Kupen