FOTBALL: Seljecup er et resultat av dugnadsånden i idrettslaget. To av dem som bidrar til helgens cup sørger for mat til 600 overnattingsgjester.

– Det blir høy standard på måltidene. Det kan ikke være mange turneringer som tilbyr kokte egg og røykelaks til frokost, smiler Anne-Britt Drabløs Rekdal.

Sammen med ektemannen Svein Rekdal har hun siden 2005 vært ansvarlige for matserveringen under Seljecup.Tiårsjubileet feires med nærmere 600 nye overnattingsgjester denne helga.

– Vi står for bestilling og handling av mat, og fredag kveld starter vi med å servere kveldsmat til 600 personer i samfunnshuset.

Håper på grillvær

I tillegg til to frokostmåltider og to kveldsmåltider, skal overnattingsgjestene ha lunsj og middag lørdag.

– Til lunsj blir det gryterett, mens vi har grillmat til alle gjestene lørdag ettermiddag. Da skal vi spise i telt ved skolen så da håper vi på godt vær, sier Drabløs Rekdal.

Gjennom 21 år har Seljecup utviklet seg til å bli en av de mest tradisjonsrike sportsarrangementene på Nordvestlandet. Et sted mellom 1.100 og 1.200 spillere er ventet til Selje idrettspark denne helga, og blant dem altså nærmere 600 overnattingsgjester fra Bergen i sør til Molde i nord.

– Også i år har vi vært nødt å si nei til lag som ønsket å overnatte på grunn av mangel på overnattingsplasser, forteller cupgeneral Atle Solheim.

Ungdommen hjelper til

Selv om enkelte lag skal overnatte i Moldefjorden og på Kjøde, ønsker arrangørene å ha flest mulig overnattende i gangavstand til idrettsparken.

– Vi ønsker at Seljecup skal være en kompakt turnering, slår han fast.Nesten hele bygda bidrar i forbindelse med turneringen, og Anne Britt Drabløs Rekdal forklarer at heller ikke hun har hatt problemer med å få folk til å bidra i sin komité.

– Vi er fire voksne i komiteen. I tillegg har vi hentet inn fire-fem ungdommer som har ansvar for å servere, fylle på buffeen og rydde spisesalen.

Seljecup sparkes i gang i ettermiddag og avsluttes med de yngste klassene søndag.

Del gjerne dine Instagram-bilder fra Seljecup med oss ved å merke bildene #fjtno.