– Spillet vårt fungerte dårlig og Høyang kunne ha ledet 4–0 til pause. Vi hadde flaks og vant på en dårlig dag, men det er en viktig egenskap det også, sier Tornado Måløy-spiller Sveinung Frantzen, og legger til:

– Vi har hatt utur i enkelte av kampene tidligere i sesongen, så at det også går vår vei av og til synes jeg er helt «fair».

Tornado Måløys andre strake 2-0-seier var av det særdeles viktige slaget. For med tre poeng i bunnoppgjøret har TMFK distansert tabelljumbo Høyang som ser ut til å være laget man i alle fall må holde seg foran om man skal unngå nedrykk.

– Det eneste som gjaldt i dag var å ta tre poeng, og dette smakte virkelig godt.

Men som Frantzen påpeker var det på ingen måte noen enkel vei til de tre poengene for Vågsøy-laget fredag kveld.

Høyang spilte seg til den ene sjansen etter den andre, men uttellingen til sogningene foran mål var for TMFKs del heldigvis like begredelige som været.

– Kennet (Fosse Elde, TMFK-keeper) var banens beste spiller og holdt oss inne i kampen med flere redninger. Hadde Høyang fått den første scoringen er det ikke sikkert at vi hadde vunnet denne kampen, mener Sveinung Frantzen.

Avgjorde mot slutten

Han forklarer at vertene løftet seg noe etter pause, og da de to refvikarane Thor-Aage Pleym Evensen og Marius Stavenæs Refvik scoret hvert sitt mål i løpet av avslutningskvarteret kunne TMFK bokføre en god inngang på festivalhelga i Måløy. Først headet Pleym Evensen ballen i mål på et hjørnespark før Marius Stavenæs Refvik utnyttet at Høyang-keeperen sto feilplassert og fastsatte sluttresultatet til 2–0 med et skudd fra midtbanen.

Tornado Måløy, som ikke hadde holdt buret rent på over ett år før 2-0-seieren over Årdal forrige helg, gikk dermed av banen uten baklengs for andre gang på under én uke.

Marius Stavenæs Refvik fastsatte sluttresultatet til 2-0 med et skudd fra midtbanen. Rasmus Gotteberg (f.v.), Benjamin Frantzen og Saron Bugjerde kommer jublende til.

Før Årdal-kampen byttet Sveinung Frantzen (nå sentralt på midtbanen) og Marius Stavenæs Refvik (nå midtstopper) posisjon.

– Ting hadde ikke fungert og vi var nødt å prøve noe nytt. Nå har vi to strake 2-0-seiere, og det er vel noe som heter «never change a winning team», ler Frantzen, som gjerne tar plass på midtbanen:

– Jeg er en «potet» og blir flyttet litt rundt omkring på banen. Selv om jeg mener jeg er en offensiv midtbanespiller er det samme hvor jeg spiller så lenge det er til det beste for laget.

Til Bremanger uten kapteinen

For Tornado Måløy gjenstår nå kun én kamp før laget tar sommerferie: bortemøtet med Bremanger på lørdag. Med seier der kan blåtrøyene ta ferie på øvre halvdel av tabellen.

– Det er klart at det hadde vært langt enklere å kunne ta sommerferie med lave skuldre. Bremanger-kampen skal vi vinne, selv om det på ingen måte er ideelt at vi må klare oss uten Thor-Aage (Pleym Evensen, suspendert på grunn av gule kort) i Bremanger. Men da får noen andre gripe sjansen, avslutter Sveinung Frantzen.

KAMPFAKTA

Kretsligaen, menn

Tornado Måløy – Høyang 2–0 (0–0)

Mål: 1–0 (77) Thor-Aage Pleym Evensen, 2–0 (83) Marius Stavenæs Refvik

Dommer: Elias Åsebø, Haugen

Gult kort: Svein-Arne Volle og Thor-Aage Pleym Evensen, begge Tornado Måløy, samt ett til Høyang

Tornado Måløy: K. Fosse Elde, S. Bugjerde, M. Stavenæs Refvik, B. Frantzen, F. Mortensen, S. Frantzen, S. A. Volle, T.-Aa. Pleym Evensen, H. Myhre, J. M. Gil, C. A. Nore

Innbyttere: H. Leikanger Otneim, R. Gotteberg