Fylkeslegen vil ha revurdering av karantenereglar for utanlandske arbeidarar

Fylkeslegen i Vestland vil ha ei revurdering av den såkalla «fritidskarantenen». Utanlandske arbeidarar slepp ti dagars karantene og kan gå på jobb etter å ha testa negativt for korona ved innreise, men må vere i karantene på fritida fram til dei har testa for andre gong.

Fylkeslegen i Vestland vil ha ei revurdering av den såkalla «fritidskarantenen». Utanlandske arbeidarar slepp ti dagars karantene og kan gå på jobb etter å ha testa negativt for korona ved innreise, men må vere i karantene på fritida fram til dei har testa for andre gong.  Foto: Erling Wåge

Nye artikler

– Erfaringane frå nokre av utbrota viser at arbeidarane har spreidd smitte mellom test ein og to. Ein ønsker å unngå det i størst mogleg grad, og då er det naturleg å sjå på det testregimet som eksisterer, seier assisterande fylkeslege i Vestland, Jon Andreas Bratberg, til NRK.