Rolv Petter Vetvik fra Måløy har skrevet dette innlegget:

To kinn i en kommune

Kinn kommune vil allerede fra start bli den største industrikommunen mellom Bergen og Ålesund. Så lenge Bremanger er utenfor vil de nære tjenester for innbyggerne bli organisert som i dag, det vil si det er to kommuner i en Kinn kommune.

Denne kommunen vil få makt og bli den mest dynamiske kommune i landet med hensyn til samfunnsutvikling og næringsutvikling. Det blir en spennende utdanningskommune med makt i fylket til å gi ungdommen fremtidsretta utdanning og være i stand til å dekke det behovet ungdommen etterspør.

Som i brexit-avstemningen i England er det som de som drømmer om den gamle verden slik den var, som stemmer nei.

Folk som stemmer ja vil ta makten selv for å utnytte kraften i Kinn kommune og ikke la indre strøk sette kysten utenfor den utvikling kysten i Norge ellers har. Det er partiene som har Nei-til-alt som valgprogram, det vil si Rødt, Senterpartiet og pussig nok tørre andel fra Bryggja.

Denne bygda uten industri og uten skole, og i fremtiden kanskje også uten barnehage, har seg selv å takke fordi de støter fra seg alle som ellers vil bidra til å utvikle Bryggja.

Engasjement for Bryggja fra andre enn folk på Bryggja, krever engasjement fra folk på Bryggja for brei samfunnsutvikling i alle deler av kommunen.

Et ja til Kinn er ja til nye utfordringer og ja til ny utvikling på Bryggja. Jeg anser Bryggja som er den vakreste bygda i Nordfjord og vil gjerne bidra positivet for Bryggja i Kinn kommune.