Jeg har vært litt stille i det siste fordi jeg jeg håpet på at de på motsatt side av diskusjonen skulle komme med noen gode synspunkter om Kinn. Enhver debatt trenger minst to parter for å fungere. Nå har de aller fleste Ap-politikere i fylket snart vært på banen og sagt at de vil beholde Kinn. Bor de her? Nei, det gjør de ikke.

Vi som bor her og spesielt vi i Nord-Kinn ville ikke bli en del av Kinn. Et knapt flertall i kommunestyret sa ja, men folket sa nei. Blir det noen gang ro i Kinn kommune om man enda en gang kjører over folket i Vågsøy? Vi i nord er tvunget til å være med å finansiere drømmer i sør, som vi aldri selv får benytte.

Er det skattepengene våre dere er ute etter? Vi har fått noen endringer i livene våre etter at vi kom inn i Kinn. Vi betaler mye mer eiendomsavgifter og mer eiendomsskatt. Vi mener at vi har også fått et mye dårligere og kanskje dyrere kjøkken for dem som trenger maten mest, de gamle og de syke og svake. Spesielt at noen kan klappe seg på brystet og skryte av at våre gamle har fått det bedre.

Vi har en Skram skole for barna våre som ikke er prioritert i Kinn. Barna våre går på en brakkeskole. En ordfører som vil bygge skolen allerede i 2023, men var en del av flertallet som ikke satte av en krone til bygging av den i økonomiplanen frem til 2025, fordi fotballhall i Florø var viktigere for han. Slik kommer vi til å bli prioritert fra Florø. De vil ha noen å dele regningene med, men vil ikke gi oss stort tilbake. men de har panikk for å gi slipp på skattepengene våre.

Nå har ja-folket tydeligvis gått tom for argumenter, og er tilbake der de var før med skremsler for å få oss som ikke vil ha Kinn til å endre mening. Jeg er allerede skremt, men ikke av tullete brosjyrer, men av hvor fort Måløy ble overkjørt av Florø. Vi ser at det er et tidsspørsmål om når vi er fjernet som administrasjonssenter. Noe som ifølge avtalen som gjorde at det ble Kinn var et viktig punkt. Avtalene betydde ikke så mye når de først bare ble inngått.

Gi oss Vågsøy tilbake, og sett Kinn kommune på tabbe-kontoen og la oss komme oss videre!