Dette innlegget er skrevet av Anfinn Sjåstad, gruppeleder i Selje Frp.

Alle skal få

I den pågående debatten om kommunereformen har ordførerne i Eid og Selje kommet med forslag om å endre punktet i avtalen mellom de to kommunene om kryssing av Nordfjorden (Bryggja-Ottern), dette for å forsøke å få Vågsøy til å forhandle med Eid/Selje om sammenslåing av de tre kommunene. I det felles kommunestyremøtet i Fosnavåg for Eid og Selje neste uke skal denne saken opp til diskusjon og mange forventer at dette punktet blir endret i avtalen.

For å prøve å komme videre og prøve å gjenoppta forhandlingene må vi alle «svelge noen kameler» for å komme videre etter en del uheldige uttalelser i media.

Kommunikasjonen i mellom Vågsøy og Selje har vært basert på plutselige innfall fra begge ordførere, om påstander og konspirasjonsteorier om hva som ble sagt i forhandlingene i mellom Selje og Vågsøy. Dette har vært svært uheldig for prosessen og frustrerende for oss lokalpolitikere som ønsker Vågsøy med i en ny stor kommune i Nordfjord. Det er og lite konstruktivt, for det virker som alle parter har malt seg opp i et hjørne som er vanskelig å komme seg ut av med æren i behold.

Men jeg ønsker veldig gjerne å ha med Vågsøy i nye Eid/Selje, og dersom Vågsøy sier nei til avtalen med Flora eller utsetter saken, vil Selje Frp komme med følgende forslag i de felles kommunestyremøte i Fosnavåg neste uke:

Jeg håper at alle partiene i Eid/Selje støtter dette forslaget, slik at vi kan komme videre i prosessen med å skape en robust kommune som er til de beste for både den enkelte innbygger, ansatte og næringslivet.