Måløy har cruisekontroll!

Fjordenes Tidende gjør i artikkelen intervju med flere personer som gir et positivt inntrykk av cruisetrafikken, men likevel må en legge inn en liten negativ undertone med spørsmålet om en har kontroll eller er der «skjær i sjøen ?». Selvfølgelig kan der være noen «små» skjær som dukker opp ved fjære sjø, men de er det fullt mulig å få inn på kartet og få gjort noe med etter hvert. Dette blir nok fanget opp av en evaluering som blir gjort!

Selv den dagen en hadde to skip samtidig i Måløy, og ikke mindre en cirka 10.000 passasjerer her samtidig, gikk det utrolig bra !

At en trenger å legge til rette for bedre toalettforhold både i sentrum og på flere av våre destinasjoner er greit, men det vil nok komme etter hvert! «Roma var heller ikke bygd på to år !»

Og det er flott å se Måløy sentrum fullt av folk på disse 25-30 dagene i løpet av våren, sommeren og høsten, i stedet for et tomt sentrum vi stort sett har ellers gjennom hele året, utenom de dagene noen ildsjeler lager festival i sentrum.

Og selv om fortauene i Måløy ikke er av det bredeste slaget, kan jeg ikke se at det har skapt noen nevneverdige problemer for trafikken i sentrum.

Og Torget da, som før cruisetrafikken kom til Måløy kunne betegnes som «Den Himmelske Freds Plass», er blitt et yndet konsertområde med yrende liv, hvor folk koser seg på Torget, utenfor og i restauranten som ligger der, og der turistene fyller taket på Lekteren for å få sine bilder som et minne fra sitt besøk i  Måløy. Det som gjenstår her er at noen ildsjeler får åpnet Fiskerimuseet slik at vi også kan vise våre gjester vår fiskerihistorie.

Men det er ikke bare handelsstanden som har glede av våre cruiseturister, Måløyraidsenteret har økte besøkstall, Sør-Vågsøy kirke, som størsteparten av året står tom og låst, er blitt et yndet besøksmål, Måløy Taxi har sprengt kapasitet, og Måløy Adventure sin «Hop on, Hop off-buss» knytter butikksenteret i Deknepollen til Måløy sentrum.

Og gleden som alle de fastboende som disse dagene tar turen ned i sentrum, for å ta del i det folkelivet som utspinner seg i sentrum av Måløy.

Jeg har også opplevd at personer fra flere av våre nabokommuner har tatt turen til Måløy for å oppleve cruiseopplegget og folkelivet.

Ordtaket «aktivitet skaper aktivitet» kommer godt til sin anvendelse her!

Personlig setter jeg stor pris på nyte min morgenkaffe samtidig som jeg følger med på alle turistene som kommer forbi huset på sin oppdagelsesferd i øvre del av Måløy.

Noe som gir morgenkaffen en ekstra dimensjon, tenk at så mange mennesker har lyst å besøke vårt vakre by og se hvordan vi har det!

Jo, Måløy har cruisekontroll og Måløy leverer til de grader.

Jeg har selv reist my på cruise rundt om i verden, men jeg har aldri i noen cruisehavn jeg har vært i opplevd et «farvel» i nærheten av det som leveres i Måløy når cruiseskipet og våre gjester forlater Måløy gjennom det som her blir kalt «Sail away party».

Når Isak gir 100 prosent med sin sangstemme, entusiasme og karisma setter i gang med sin konsert, med flere tusen tilhørere som står vel plassert på de forskjellige dekk om bord, der jubelen når sitt høydepunkt når Isak avslutter med «Delilah», båten legger fra kai og flere oppmøtte entusiaster griper de store nasjonsflaggene som er plassert på kaien og vinker farvel til våre gjester,  og når siste tone av «Delilah» runger mot skipet, er jubelen enorm , det klappes, jubles, vinkes med håndklær, t-skjorter og det ropes «mer, mer, mer».

Vi som er på kaia, og opplever dette, er ikke i tvil om at disse tusen turistene som er om bord har fått en fantastisk og unik opplevelse med sitt besøk i Måløy!

Et fantastisk farvel og velkommen igjen !

Så til dere som synes det er for mye og for plagsomt med «Delilah» 25 ganger i løpet av våren, sommeren og høsten, så vil jeg minne om at dere har 339 dager igjen av året uten «Delilah».

Gratulerer Nordfjord Havn, Måløy Adventure og hele Måløy med vel gjennomført cruisesesong !