Får fortsette stjernekampen neste uke

Til tross for blandet kritikk fra dommerne på hiphop-opptredenen, stemte folket Alexander Pavelich fra Nordfjordeid videre i Stjernekamp.

Til tross for blandet kritikk fra dommerne på hiphop-opptredenen, stemte folket Andreas Pavelich fra Nordfjordeid videre i Stjernekamp. Foto: Julia Marie Naglestad/NRK 

Kultur

Alexander Pavelich gikk på scenen med "fighting spirit" og leverte en god versjon av Eminems Lose Yourself under lørdagens Stjernekamp som hadde hiphop som sjanger.

- Jeg er ekstremt imponert. Å rappe denne låten. Engelsken, rytmen, flowen, det er ekstremt imponerende. Dette er uten tvil den låten med høyest vanskelighetsgrad i kveld, sa dommer Mona B. Riise.

Likevel ble hun ikke helt revet med.

- Det du ikke klarte å gjøre var å holde igjen starten og bygge det opp. Og så var dette med kroppsspråket. Teksten krevde alt og du var inne i den i stedet for å være i øyeblikket.

Maria Karlsen alias Lotus, som var mentor og sjangerekspert, mente følgende:

- Du har lagt lista rimelig høyt. Jeg synes du gjorde det bra. Du har god energi. Det ble litt pushy mot slutten, litt stressende. Men du nailer det jo. Dette er den vanskeligste låta å gjøre.

Dommer Thomas Felberg mente imidlertid at Alexander hadde hatt nerve i sangen.

- Og så lenge det er nerve, føler jeg noe. Jeg synes det var bra, sa Felberg, som mente det kanskje ville vært lettere å løse låta om en var kvinne.

- Da kunne en revet seg løs og gjort sitt eget. Som mann blir en satt i Eminem-båsen med en gang. Men jeg synes det var kult!

Neste uke skal Alexander synge soul, og har allerede annonsert at James Brown-klassikeren It's a man's world er aktuell.