Vil eliminere trussel for fiskevelferden

Alexander og teamet vil bruke syntetisk biologi til å utrydde parasitter på laks

Alexander Refsnes fra Stadlandet er med i et team som vil prøve ut syntetisk biologi som metode for å drepe parasitter på laks. Om de lykkes, kan det forbedre metodene oppdrettsnæringen bruker i dag.

Vil forbedre metodene: Alexander Refsnes fra Stadlandet er med i et team som vil prøve ut syntetisk biologi som metode for å drepe parasitter på laks. Foran f.v.: Alexander Refsnes (havbruksdrift, genetisk utviklingsbiologi og marinbiologi) og Jonas Grønbakken (kybernetikk og automasjon) Bak f.v.: Professor Dirk Linke, Fellow Athanasios Saragliadis og Kirsten Borse Haraldsen, senior supervisor. Online på zoom tv-skjerm bak: F.v. Muhammed Gecgel (molekylær biologi) og Martin Eide Lien fra NTNU (systembiologi).   Foto: privat

Nyheter

– Vi skal bruke amøben kjent som parameuba perurans i en utprøvingsfase, sier Refsnes til Fjordenes Tidende.