Advarer igjen om faren ved å bevege seg ut på isen

Et barn og en voksen kom seg trygt på land etter en tur ut på utrygg is

Vest politidistrikt fikk lørdag melding om barn på isen på Lillevatnet i Florø.

Vest politidistrikt fikk lørdag melding om barn på isen på Lillevatnet i Florø. Et barn og en voksen er trygt i land. Bildet er til illustrasjon og er ikke fra det aktuelle vannet.   Foto: Fjordenes Tidende

Nyheter

- Politiet rykket ut til stedet og var i kontakt med to personer, et barn og en voksen. De er trygt på land, opplyser operasjonsleder ved Vest politidistrikt.


Politi og brann rykket ut til melding om tre barn på isen: – Alle er på land og klarert ut nå

Vest politidistrikt har sendt en patrulje til Refvikvatnet på Nord-Vågsøy for å sjekke ut en melding om tre barn på isen. Brannvesenet og brannsjef Kim Hjelle kom imidlertid først på stedet og jobber med å sjekke isen og om der kan være flere utpå.


Som en generell anbefaling så oppfordres det til å holde seg unna islagte vann nå, sier politiet.

Stor snøskredfare

Hovedredningssentralen Sør-Norge advarer også vinterferieturister og andre om stor snøskredfare.

- Det er betydelig snøskredfare varslet for store deler av Norge generelt og stor fare i store deler av Sør-Norge. Sjekk vær og skredvarsel for området før du begir deg ut på tur . Vis vett og vær varsom, skriver operasjonsleder ved sentralen.