Den flotte fullriggeren plukket opp utstyr i Måløy på vei til Selje kloster med unge seilere

Fullriggeren «Christian Radich» stoppet i havnebassenget i Måløy for å plukke opp utstyr før den gikk videre nordover til Selje lørdag morgen. Skuta skal ligge for anker i Selje over natten før den fortsetter mot Tromsø.

Her er «Christian Radich» på vei gjennom Måløysundet lørdag morgen. En stund etter snudde skuta og kom tilbake for å hente utstyr. Nå er den på vei til Selje, der den skal ligge for anker over natten.  Foto: Gjert Myrestrand

Nyheter

Mange med utsikt til Måløy havn lørdag morgen fikk nok med seg at den flotte fullriggeren «Christian Radich» seilte forbi Måløy på vei nordover. Skuta kom deretter tilbake til Måløy, og lå stille noen minutter i havnebassenget mens den fikk besøk av en liten plastbåt langs skutesiden.

Deretter stevnet Christian Radich nordover igjen med maskinkraft.

– Vi hadde bestilt noen osmosefiltre for filtrering av vann som ble levert til Måløy. Vi fikk de levert ut til skuta med en båt i Måløy havn, forteller skipper Clas Jagdum til Fjordenes Tidende.

Han forteller at skuta er på vei til Selje kloster med en gruppe ungdommer på et såkalt Windjammer-tokt. Toktet skal gå helt til Tromsø, men i dag skal de ankre opp mellom Selje og Seljeøya. Ungdommene skal etter planen, hvis værforholdene bedrer seg, besøke klosterruinene på Selje kloster.

Skuta skal ligge i Selje over natten før ferden går videre nordover.