15 danseelever settes i karantene etter mistanke om smitte i nabokommunen

Eleven fra Vågsøy ungdomsskole, som nå har utviklet symptomer, deltok på danseøving på Nordfjordeid fredag. Nå settes alle danseelevene som deltok på øvingen i karantene i påvente av elevens testsvar mandag.

- På grunn av en viss risiko for at eleven i Måløy kan være smitta, har de andre elevene som deltok på øvingen fredag blitt satt i karantene i påvente av svar på PCR-prøven, sier kommuneoverlegen. 

Nyheter

Det opplyser kommuneoverlege Thomas Vingen Vedeld.

Eleven fra Vågsøy ungdomsskole som deltok på danseøvinga er nærkontakt til en i Måløy som allerede har fått påvist smitte.

- På grunn av en viss risiko for at eleven i Måløy kan være smitta, har de andre elevene som deltok på øvingen fredag blitt satt i karantene i påvente av svar på PCR-prøven.

Husstandsmedlemmer til de aktuelle danseelevene er ikke satt i ventekarantene.


Elever og ansatte på to skoler i Måløy må holde seg hjemme etter ny utvikling i smittesituasjonen

En klasse med elever og lærere ved Vågsøy ungdomsskole i tillegg til elever og ansatte ved Raudeberg skole må holde seg hjemme fra skolen etter en positiv hurtigtest.


Fordi Vågsøy-eleven utviklet symptomer, ble det tatt en hurtigtest søndag, som kom tilbake negativ. Men en PCR-prøve vil gi et sikrere resultat. Testsvaret på denne vil komme mandag.

- Om nærkontakten får positivt testresultat mandag kveld, vil danseelevene fortsette i karantene og bli testa tirsdag. Da vil også husstandsmedlemmer bli satt i ventekarantene. Mer informasjon kommer når dette er avklart mandag kveld, sier Vedeld.