– Vi har ledig kapasitet. Det er bare å møte opp i dag, så får du vaksine uten timebestilling

Det er i dag, onsdag, massevaksinering med koronavaksine i Turnhallen i Måløy. De som ønsker vaksine kan i dag møte opp og bli vaksinert uten timebestilling.

Jeanette Jensen og Anita Solberg sitter klare i Turnhallen i Måløy sentrum til å ta i mot personer som mangler tredje dose med koronavaksine.  Foto: Gjert Myrestrand

Nyheter

– Vi har ledig kapasitet i dag, derfor har vi åpnet for at alle som ønsker kan møte opp i Turnhallen uten timebestilling. Det blir «drop-in»- vaksinering her i dag, sier spesialrådgiver helse og velferd i Kinn kommune, Jeanette Jensen, til Fjordenes Tidende.


Ikke lenger mulig å spore smitten: – Nå er det smitte overalt

– Det er masse koronasmitte rundt oss nå, sier kommuneoverlege i Kinn, Jan Helge Dale. Han bekrefter også at det ikke lenger er mulig å spore smitten.


Det er fremdeles mange, særlig i aldersgruppen 18–65 som ikke har tatt den tredje oppfriskningsdosen med koronavaksine.


700 tok oppfordringen: Håper de 300 som fremdeles ikke har fått tredje dose følger etter

Etter at kommuneoverlegene i Kinn sterkt oppfordret innbyggere over 65 å ta tredje vaksinedose, er det nå bare i underkant av 300 personer i kommunen som ikke har tatt den. Jan Helge Dale håper de bestiller vaksineringstime snarest mulig.


– Vi ser at det fremdeles er mange mellom 18 til 65 som ikke har tatt tredjedosen, og at det fremdeles er en gruppe over 65 som også ikke har fått tatt denne. Men i dag har alle muligheten, så lenge det har gått 20 uker siden en fikk andre dose. Det er bare å komme til Turnhallen. Inngangen er fra Gate 1, sier Jeanette Jensen, som også minner publikum om kravet om å ha på seg munnbind når en møter opp.

Vaksineringsteamet står klart til å ta imot folk på «drop-in»-vaksinering i Turnhallen i dag.  Foto: Gjert Myrestrand