– Det meste vi har klart å samle inn totalt før har vært litt over 62.000 kroner. I år har vi samlet inn 74.550 bare på bedriftskonkurransen, sier Torill Eide Tennebø ved Måløy treningssenter.

Litt senere ble det også klart at en bedriftsdonasjon til, på 6.000 kroner, hadde kommet inn, så sjekken skulle egentlig vært på 80.550 kroner.

Rekord på deltakere

14 bedriftslag meldte seg på, 64 personer totalt. I tillegg gikk 15 privat, så samlet var det rett under 80 som deltok på Veten opp.

– Vi kan trygt si at det er rekord, sier Eide Tennebø.

Dermed er to rekorder allerede satt selv om det vil ta litt tid å få oversikt over det samlede beløpet for hele aksjonen.

– Kaka ble auksjonert vekk for 6.000 kroner, så det kommer i tillegg, men oversikten over alle som deltok på senteret og ellers har vippset sin støtte får jeg nok ikke oversikten over før over helga, sier Eide Tennebø, som også forteller at hun nettopp fikk melding fra en venninnegjeng som er på klubbtur i Hjelmelandsdalen.

– De hadde gått ni kilometer i dag og vippset 2.000 kroner til aksjonen. Dette ble jo en helt fantastisk dag med masse folk og masse giverglede, smiler hun.

Torill Eide Tennebø. Foto: Svanhild Breidalen

Én bedrift hadde best gjennomsnittstid

Den bedriften som hadde beste gjennomsnittstid vant konkurransen mellom bedriftene, og premien var å få overrekke sjekken på samlet bedriftsdonasjon til Kreftforeningen.

Og bedriften som fikk den æren ble Stormbygg med en gjennomsnittstid for laget på 00.39.03.

Øyvind Vågen tok imot sjekken på vegne av Stormbygg, og på laget var også Bjørnar Gangsøy og Maksym Samoliuk.

Her overrekker Øyvind Vågen og Stormbygg en sjekk det egentlig skulle stå 80.550 kroner på til Kreftforeningen. Foto: Svanhild Breidalen
Her er resultatlista for bedriftskonkurransen.

Raskeste kvinne ble Marit Arsnes med tida 00.54.35 og raskeste mann ble Sigmund Kvalheim med tida 00.28.58.

Her er resultatlista for herreklassen. I kvinneklassen var det i år bare en deltaker.

Hyppigste kreftform blant hos kvinner

Brystkreft er den klart hyppigste kreftformen hos kvinner, og forekomsten øker. I dag vil en av ti norske kvinner utvikle brystkreft i løpet av livet, men mye takket være forskning lever ni av ti fem år etter at de fikk diagnosen. Av de cirka 4.000 som får det hvert år, får rundt 150 konstatert spredning ved diagnosetidspunktet, og årlig dør 600 av sykdommen.

Om en er av de heldige og blir kreftfri, blir en ikke nødvendigvis frisk. Kvinnene lever med følgene av sykdommen, bivirkninger, senskader fra behandlingen og ikke minst frykten for at det skal komme tilbake. Så pengene går også til forskning på dette. Et reddet liv skal også leves.

– Takknemlige

– Det er enormt viktig å fortsette å forske på alle stadier av sykdommen, og ikke minst senskader og ettervirkninger av sykdommen, sier Wenche Bosnes og Sissel Owesen, som sitter i styret til brystkreftforeningen i Nordfjord.

De stod i første etasje på Måløy Brygge og solgte effekter til inntekt for aksjonen, der det også var basar til inntekt for det samme.

De var som alltid glad for initiativet som blir tatt til å arrangere Rosa Sløyfe-aksjon i Måløy.

– Vi er så takknemlige for den jobben Torill og de andre gjør for denne saken. De har alltid vært flinke til å stå på i Måløy, sier de.

Og ikke minst var de imponert over innsatsen i år der det allerede er innsamlingsrekord selv om ikke alt er opptalt ennå.

– Viktig å støtte saken

Bakeriet løp ikke på fjellet i år. I stedet stilte de opp med pop up-kafé utenfor treningssenteret, og det smakte godt for gjengen som hadde vært på Veten i regn og vind.

I tillegg donerte Bakeriet 10 prosent av inntektene fra salget til Rosa Sløyfe-aksjonen. Dette er også en del av totalsummen som alle nå er spente på.

Melina og Margrethe stilte opp med pop up-kafé utenfor treningssenteret. Foto: Svanhild Breidalen

– Vi synes det er en viktig sak å støtte, så dette ville vi absolutt være med på, sier Margrethe Gangsøy som hadde tatt med seg datteren Melina (11) som kafémedhjelper lørdag.