Den samfunnsengasjerte adjunkten, Venstre-politikeren og Vågsøys første kvinnelige ordfører Liv Henjum døde brått søndag 30. april.

Henjum satt i Venstres sentralstyre og landsstyre og har gjennom årene hatt en rekke verv som folkevalgt, både nasjonalt og lokalt.

Hun satte også sitt preg på lokalpolitikken i hjemkommunen sin da hun ble Vågsøys første kvinnelige ordfører i 1995 med hele 37,2 prosent av velgerne i ryggen.

I fjor ble Liv Henjum hedret på Venstres landsmøte der hun mottok et æresmedlemskap i partiet.

De siste årene var Henjum bosatt i Bærum.

I et minneord over Liv Henjum skriver Venstres partileder Guri Melby blant annet følgende:

«Liv tok kampen for kvinners plass i politikken i en tid hvor det på ingen måte var selvsagt. Hun var god til å se folk og løfte andre fram ved å gi rom til å vokse med oppgavene. Ingen kunne drive valgkamp som Liv. Når hun stod på stand var det alltid med et stort smil, gode refleksjoner og nysgjerrighet. Hun stod på stand i time etter time, kjente alle og prata med alle, spøkte og lo.

Tilfeldigheter gjorde at det ikke ble en enda større nasjonal karriere i politikken, og for oss i Venstre er hun den stortingsrepresentanten vi aldri fikk. Gjennom mange tiår gjorde Liv en enorm samfunnsinnsats som folkevalgt og ombudskvinne, og som engasjert i både lokalsamfunnet sitt og i nasjonal politikk. Vi er deg evig takknemlig Liv. Våre tanker går til dine nærmeste.»

Foto: Privat