Like over klokken 20 søndag kveld kjørte en lastebil utfor veien i Nygårdssvingene i Deknepollen ved Måløy.

Nødetater kom raskt til stedet og kunne bekrefte at sjåføren av lastebilen var uskadd, men at det var store skader på bilen.

Like før klokken 23 søndag kveld jobbet to redningsbiler og mannskap med å dra lastebilen opp fra grøfta og inn på veien igjen.

Slik så ulykkesstedet ut ved 23-tiden søndag kveld. Lastebilen sto fremdeles på tvers i veibanen. Foto: Gjert Myrestrand

– Vi har måttet demontere deler av autovernet som en del av denne operasjonen, og vi har ikke fått bilen opp på veien ennå, sier innsatsleder Hagen.

Lastebilen som var involvert i ulykken kom fra Almenningsfjellet i retning Måløy og kom over i motsatt kjørebane. Hengeren har fulgt med, svingt rundt og nærmest snudd hele lastebilen, slik at traileren endte opp med fronten mot Almenningsfjellet.

– Er det foretatt ruskontroll på sjåføren?

– Ja, det er tatt en blåseprøve. Den ga ikke utslag, så det er ikke mistanke om ruskjøring.

– Kunne ikke dette gått mye verre? Det er en bratt skråning ned der ulykken skjedde?

– Jo, heldigvis har autovernet gjort jobben det er designet for å gjøre ved å ta imot kreftene fra bilen. I tillegg er har flere trær tatt støyten. Lastebilen kunne ellers sklidd utfor kanten her.

Det var fremdeles en lang kø av biler ved ulykkesstedet like før klokken 23 søndag. Foto: Gjert Myrestrand

Sjåføren kom fra hendelsen uskadd.

Hagen mener det er for tidlig å si noe om årsaken til ulykken før en vet mer.

– Det vi vet er at det var mye nedbør, våt veibane og at ulykken har skjedd i overgangen mellom en 80- og 60-sone.

– Når tror du veien kan bli åpnet igjen?

– Det er vanskelig å si, men litt tid vil det fortsatt ta. Det er noen trær som har gått med her, og veien må ryddes før den blir åpnet. Men det er bevegelse i lastebilen her nå, så jeg tror veien skal være åpnet i løpet av natta.