At Stad skipstunnel skal legges ut på anbud, var en gledelig nyhet for flere torsdag, blant annet Stad Arbeiderparti.

Se hele opptaket fra pressekonferansen, og reaksjonene i etterkant her:

Den gode nyheten resulterte i et dobbelt kyss fra både Judith Kvåle og Siri Sandvik i Stad Ap til fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap), som en takk for hans innsats i arbeidet.

Judith Kvåle (Ap) takket Skjæran med et kyss på kinnet. Foto: Skjermdump/ FJT

At prosjektet nå har fått klarsignal til å legges ut på anbud, var for dem et stort og viktig steg.

– Dette prosjektet har vi jobbet med i en generasjon og vel så det. Men det er neste generasjon vi gjør det for. Både med tanke på muligheter og utvikling i regionen. Dette er framtiden, sa en svært fornøyd Judith Kvåle som deretter kysset Skjæran på kinnet.

– I dag er jeg først og fremst utrolig glad, men også veldig letta. Vi har jobbet i årevis med dette, fortsatte Siri Sandvik (Ap).

– At vi nå kan si at vi «gønner» på, det er utrolig bra, fortsatte hun og kysset deretter fiskeri- og havministeren på det andre kinnet.

Judith Kvåle (Stad Ap), fiskeri- og havminister Bjørnar Skjæran (Ap) og Siri Sandvik (Stad Ap). Foto: Skjermdump/ FJT

En litt flau, men også blid, minister var glad for at en nå endelig kunne komme videre med arbeidet med skipstunnelen.

– Dette er en stor dag. Det er et prosjekt som betyr så mye for regionen her, men også for oss som nasjon. Det handler om trygghet, sjøsikkerhet, regularitet og utviklingsmuligheter for havnæringen. Kommunene har brukt mye ressurser for at det skal få mest mulig ringvirkninger i form av næringsareal og ny mulighet for næring i en region som på den ene siden trenger det, samtidig som det er en region i voldsom verdiskaping med tanke på innbyggertall.